GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έκρηξη τιμών στα καύσιμα… Προσεγγίζει τα 2 ευρώ η βενζίνη, «τσουχτερό» τριήμερο

Έκρηξη τιμών στα καύσιμα… Προσεγγίζει τα 2 ευρώ η βενζίνη, «τσουχτερό» τριήμερο – Η απουσία ελέγχων τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια ...


Έκρηξη τιμών στα καύσιμα… Προσεγγίζει τα 2 ευρώ η βενζίνη, «τσουχτερό» τριήμερο

– Η απουσία ελέγχων τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια

– Καμία έκτακτη σύσκεψη και κινητοποίηση από το υπουργείο Ενέργειας

Με την αμόλυβδη βενζίνη να «σκαρφαλώνει» στα νησιά στα 2 ευρώ το λίτρο και με τη μέση τιμή πώλησης να διαμορφώνεται στα 1,642 ευρώ ανά λίτρο και για το ντίζελ κίνησης στο 1,414 ευρώ ανά λίτρο, όλα δείχνουν πως οι καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμάζονται για ένα ακριβό καλοκαίρι με συνέπειες για τις τσέπες τους.

Ήδη οι βενζινοπώλες μιλούν ακόμα και για αύξηση των τιμών στα 2,5 ευρώ το λίτρο (!) γεγονός που θα σημάνει ιστορικά τη μεγαλύτερη τιμή πώλησης βενζίνης.

Ήδη τα προβλήματα είναι ορατά στα νησιά και ιδιαίτερα στις ανοχύρωτες από πλευράς ελέγχων Κυκλάδες. Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόβλημα θα ενταθεί καθώς τόσο οι Κυκλάδες όσο και η Κρήτη με τα Επτάνησα δεν έχουν τους ελεγκτές που πρέπει για να προκύψουν έλεγχοι και να μην υπάρξει αισχροκέρδεια.

Η κυβέρνηση μάλιστα δείχνει αιφνιδιασμένη καθώς μέχρι τώρα είχε την τύχη να μην αντιμετωπίσει διεθνή κρίση στα πετρελαιοειδή και δεν θεώρησε αναγκαίο να θωρακίσει πολλές περιοχές από τέτοιους κινδύνους αισχροκέρδειας.

Πάντως μέχρι στιγμής ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δεν έχει συγκαλέσει κάποια έκτακτη σύσκεψη κι όπως πληροφορούμαστε ουδεμία ενέργεια υπήρξε για την αντιμετώπιση πιθανών αρνητικών φαινομένων κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πέραν των προγραμματισμένων, λίγων στον αριθμό και με περιορισμένα μέσα, τυπικών ελέγχων.

Παράλληλα και η αγορά ετοιμάζεται για κύμα ανατιμήσεων λόγω της ανόδου του κόστους διακίνησης και παραγωγής που θα προκύψει εάν η διεθνής κρίση στο πετρέλαιο συνεχιστεί επί μακρόν.