GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Θρίλερ» στον Έβρο: Τι κρύβεται πίσω από τις μυστικές «παραδόσεις» Τούρκων στρατιωτικών

Έβρος | Τούρκοι στρατιωτικοί: Δέκτης πολλαπλών καταθέσεων από ένα σημαντικό αριθμό δικηγόρων έχει γίνει το τελευταίο διάστημα η Εισαγγ...


Έβρος | Τούρκοι στρατιωτικοί: Δέκτης πολλαπλών καταθέσεων από ένα σημαντικό αριθμό δικηγόρων έχει γίνει το τελευταίο διάστημα η Εισαγγελία Εφετών Θράκης, στην οποία έχουν καταγγελθεί παράνομες επαναπροωθήσεις από τον Έβρο Τούρκων στρατιωτικών και μεταναστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στις καταθέσεις αυτές φέρεται να αποκαλύπτεται ο ύποπτος ρόλος ενός μυστηριώδους Τούρκου στρατιωτικού με έδρα χώρα της βόρειας Ευρώπης.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφανίζεται, σε ρόλο «καθοδηγητή», να δίνει οδηγίες σε Τούρκους που επιχειρούν να έρθουν στην Ελλάδα, τη στιγμή που οι ίδιοι φέρονται ως ύποπτοι για την υποκίνηση της αποτυχημένης απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος που σημειώθηκε στις 15 Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εισαγγελικές αρχές στη Θράκη φέρονται να διενεργούν μια ιδιότυπη έρευνα, η οποία στρέφεται κατά τουλάχιστον 17 δικηγόρων απ’ όλη την Ελλάδα.

Αφετηρία για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας στάθηκε μια επιστολή που είχε αποσταλεί στις δικαστικές Αρχές τον Ιανουάριο του 2017 από κάποιον ιδιώτη. Μέσω αυτής, καταγγελλόταν ότι υπήρχε παράτυπη αρωγή από τους δικηγόρους Τούρκων πραξικοπηματιών ή και άλλων μεταναστών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εισόδου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, πάντα, με τα «Νέα», στην επιστολή αυτή προστέθηκε κι ένα έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., όπου περιγράφονταν τουλάχιστον 20 περιπτώσεις εντοπισμού Τούρκων, Ιρακινών, Σύρων και άλλων μεταναστών – με την παρουσία των ελεγχόμενων δικηγόρων – στην περιοχή του Έβρου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, είναι ότι πολλοί από τους 17 δικηγόρους αρνούνται τις κατηγορίες και προχωρούν με τη σειρά τους σε καταγγελίες για περίεργες μεθοδεύσεις Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτικών που προωθούν παράνομα αλλοδαπούς στην Τουρκία, παραδίδοντάς τους «σιωπηλά» στις τουρκικές Αρχές.

Υπό το πρίσμα αυτό, έχει ήδη ζητηθεί η έναρξη νέας δικαστικής έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση.