GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ν. Γκαρά: «Εργαζόμαστε συνεχώς για την ελάφρυνση των αγροτών»

Θετικές εξελίξεις έρχονται για τους αγρότες του Έβρου σε ότι αφορά το κόστος λειτουργίας των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων του Νομού....


Θετικές εξελίξεις έρχονται για τους αγρότες του Έβρου σε ότι αφορά το κόστος λειτουργίας των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων του Νομού. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω αντλιοστάσια βρίσκονται στη διαχείριση των ΤΟΕΒ με το κόστος του ρεύματος, το οποίο αυξάνει δραματικά κατά τις περιόδους πλημμυρών, να βαρύνει συγκεκριμένους αγρότες του Νομού μας. Η λειτουργία τους όμως ωφελεί το σύνολο των αγροτών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, συμβάλλοντας στην αποστράγγιση των υδάτων.

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και την καλή συνεργασία και συμβολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Αντιπεριφέρειας Έβρου δίνεται η δυνατότητα το κόστος του ρεύματος για τη λειτουργία των αντλιοστασίων να μη βαρύνει τους αγρότες, αλλά την Περιφέρεια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΚΥΑ 3252/99092/4-10-2017 μεταξύ των άλλων αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας είναι και «η διάθεση πιστώσεων για την συμμετοχή στις δαπάνες διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης καθώς και για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες ή άλλη αιτία που συνιστά ανωτέρα βία σε έργα εγγείων βελτιώσεων δικαιοδοσίας Ο.Ε.Β.»

Στο διευκρινιστικό έγγραφο που εστάλη από το ΥπΑΑΤ προς την ΑΝτιπεριφέρεια Έβρου, επισημαίνεται πως το κόστος λειτουργίας των αντλιοστασίων των Ο.Ε.Β συμπεριλαμβάνεται στις δαπάνες που αναλαμβάνει η εκάστοτε Περιφέρεια και σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύνονται μόνο οι παραγωγοί για το κόστος διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης των εγγειοβελτιωτικών έργων.

» Εργαζόμαστε συνεχώς, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου από τη μια να διορθώσουμε στρεβλώσεις του παρελθόντος, και από την άλλη να μειώσουμε το κόστος παραγωγής και να ελαφρύνουμε τους αγρότες. Άλλωστε, η λειτουργία των αντλιοστασίων αφορά σε όλους τους πολίτες του Νομού. Είναι ένα έργο κοινής ωφέλειας και δεν μπορεί να βαρύνει συγκεκριμένους παραγωγούς«, δήλωσε η κα. Γκαρά.