GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τι αλλαγές έρχονται στις ταμειακές μηχανές και το Taxisnet

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις βρίσκονται στο στόχαστρο των αλλαγών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Το σχέδ...


Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις βρίσκονται στο στόχαστρο των αλλαγών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Το σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή προβλέπει την υποχρέωση των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών να εκδίδουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τα τιμολόγια για τις συναλλαγές τους με άλλες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και να διαβιβάζουν αυτόματα τα στοιχεία τους για επεξεργασία και διασταύρωση στο Taxisnet.

Η εφαρμογή του σχεδίου αναμένεται από το 2019 και μετά την εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, θα ακολουθήσει η σταδιακή εφαρμογή και του μέτρου της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων με τις πληροφοριακές υποδομές του ΤΑΧΙS που έχουν αναπτυχθεί στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χρήση μέσων ηλεκτρονικής πληρωμής σε όλες τις επιχειρήσεις θα είναι ευκολότερος ο εντοπισμός των φαινομένων φοροδιαφυγής που εκδηλώνονται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων ή της έκδοσης πλαστών αποδείξεων από μαϊμού ταμειακές μηχανές.