GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράφεται σήμερα η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Φιλιππίδης βρίσκεται στην Αθήνα όπου παρουσία του πρωθυπουργού, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργ...


Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Φιλιππίδης βρίσκεται στην Αθήνα όπου παρουσία του πρωθυπουργού, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα γίνει η αποδοχή της συνολικής δωρεάς των 200 εκ. ευρώ προς το υπουργείο Υγείας και φυσικά της δωρεάς για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής

Η εξαγγελία της δωρεάς γίνεται πράξη σήμερα Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα υπογράφεται η κατασκευή του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής.

Πρόκειται για δωρεά ύψους 55 εκ. ευρώ εκ μέρους του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που έγινε γνωστή τον Σεπτέμβριο του 2017 και ούτε έναν χρόνο μετά μπαίνουν οι επίσημες υπογραφές για να αρχίσει η υλοποίησή του.

Για την προεργασία που ακολούθησε της ανακοίνωσης της δωρεάς ο κος Φιλιππίδης δήλωσε: «Όλους τους προηγούμενους μήνες το έργο αυτό ωρίμαζε. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες τις οποίες ζήτησε το ίδρυμα, δηλαδή πέρασε η δανειακή σύμβαση από την Βουλή, οπότε τώρα ξεκινάμε την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου που θα γίνει στην περιοχή μας».

Μετά την ολοκλήρωση των υπογραφών στο Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή 23 Μαρτίου καταφθάνουν στην Κομοτηνή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος μαζί με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος και ο Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano στον οποίον ανατέθηκε η μελέτη του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η άφιξη τους έχει οριστεί για τις 10.15 το πρωί της Παρασκευής και η πρώτη στάση θα γίνει στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

«Θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες και οι εργασίες που έχουμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής ώστε να γίνει πράξη το έργο που περιμένουμε όλοι εδώ στην Κομοτηνή τους τελευταίους μήνες», ανέφερε ο διοικητής του Σισμανόγλειου, ενώ ειδικά για την παρουσία του προέδρου του ιδρύματος στην πόλη μας είπε «ο κος Δρακόπουλος πρώτη φορά θα έρθει. Βρίσκεται στην Αμερική και είναι από τις περιπτώσεις που έρχεται στην Ελλάδα για υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την μεγάλη αυτή δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το υπουργείο Υγείας. Περιμένουμε να έρθει και στην περιοχή μας, να δει το χώρο του νοσοκομείου, να απαντήσει σε ερωτήματα που υπάρχουνε και φυσικά θα πάμε και στο οικόπεδο στην περιοχή της Αιγείρου για να γίνει και εκεί μια αυτοψία».

Την αρχιτεκτονική σφραγίδα του Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, ο οποίος είναι ο δημιουργός και του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, θα φέρει το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Μάλιστα, όπως σημειώνει, ο διοικητής του νοσοκομείου έγινε ανασχεδιασμός της αρχικής μελέτης καθώς «η Τεχνική Υπηρεσία του ιδρύματος θεωρεί ότι το νοσοκομείο θα πρέπει να είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ένα πράσινο νοσοκομείο, το οποίο θα τύχει και διεθνούς πιστοποίησης».

Στην παραπάνω συνάντηση θα προσκληθούν και τοπικές αρχές της περιοχής, ώστε ο καθένας να αναλάβει τις εργασίες που του αναλογούν. Όπως εξηγεί ο κος Φιλιππίδης «Το ίδρυμα θα κατασκευάσει το κτίριο, θα το εξοπλίσει με ξενοδοχειακό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Όμως οι δρόμοι που πρέπει να γίνουν, η σύνδεση με την Εγνατία Οδό και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο θα πρέπει να γίνουν με μέριμνα του Δήμου και της Περιφέρειας, αναλόγως τι αναλογεί στον καθένα. Επίσης και η ΔΕΥΑΚ πρέπει να επιτελέσει ένα έργο καθώς πρέπει να γίνει η σύνδεση με τον βιολογικό. Οπότε όλοι αυτοί θα προσκληθούν ώστε να συμμετέχουν στην συζήτηση που θα γίνει εδώ για την μεγάλη αυτή κατασκευή».

Όσο για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, ο κος Φιλιππίδης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι αν όλοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, το νέο νοσοκομείο μπορεί να δοθεί προς χρήση εντός των επομένων 3 – 3,5 ετών.