GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στις 27 Μαρτίου στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 1ο Αγροτικό Συνέδριο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.

Ένα χρόνο μετά τη σύστασή του, ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) – ως μοναδικός...


Ένα χρόνο μετά τη σύστασή του, ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) – ως μοναδικός φορέας εκπροσώπησης των συμφερόντων του πιο υγιούς μέρους του συνεταιρισμένου αγροτικού κόσμου –, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, διοργανώνει το 1ο Αγροτικό Συνέδριο, με θέμα Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά το 2020 και η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018, ώρες 09.00 π.μ. έως 18.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει πλατφόρμα εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων μερών για τα θέματα που απασχολούν τον αγροκτηνοτροφικό τομέα της χώρας και να συμβάλει στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πρότασης για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που θα εφαρμοστεί μετά το 2020.

Ως ομιλητές θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας και του πολιτικού κόσμου της χώρας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι των συνεταιριστικών φορέων από την Ελλάδα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί και ανώτερα στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

Οι βασικοί θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι:

Ενότητα 1:
Η νέα ΚΑΠ ως «εργαλείο» ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου και στήριξης του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών – Προκλήσεις και προοπτικές για την γεωργία και την κτηνοτροφία μετά το 2020.

Ενότητα 2:
Η συμμετοχή των συλλογικών δράσεων των αγροτών στην ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας – Ισχυροί συνεταιρισμοί (οργανώσεις & επιχειρήσεις) στο έντονα ανταγωνιστικό ελληνικό και διεθνές περιβάλλον.

Ενότητα 3:
Φορολογία – ασφαλιστικές εισφορές – ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής. Νέα «εργαλεία» ανάπτυξης: χρηματοδότηση, συμβολαιακή γεωργία, ασφάλιση παραγωγής, ασφάλιση πιστώσεων στην υπηρεσία του σύγχρονου αγρότη – επιχειρηματία.

Ενότητα 4 :
Εισροές, αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας και καινοτομίας ως αποτελεσματικοί παράγοντες για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.