GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κομοτηνή: Δυστυχώς κατατάσσουν την περιοχή μας σε περιοχή μικρής επιχειρηματικής αξίας

«Να ακούσουν τις επιχειρήσεις και να σταθούν κοντά στα προβλήματα της περιοχής και κυρίως επιτέλους να δώσουν μια διάσταση που θα αγγί...


«Να ακούσουν τις επιχειρήσεις και να σταθούν κοντά στα προβλήματα της περιοχής και κυρίως επιτέλους να δώσουν μια διάσταση που θα αγγίζει και την περιφέρεια στις όποιες αποφάσεις παίρνουν» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Χρήστος Γιορδαμπλής, πρόεδρος του Δικτύου Βιομηχανιών Ακριτικών Περιοχών με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομίας κι Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου σε Ροδόπη και Έβρο.

«Σαν επιχειρήσεις προσπαθούμε να δείξουμε στην πολιτεία ποιές αποφάσεις και ποιά θέματα έχουν την πιο σημαντική αντίδραση και επίπτωση στη λειτουργία των επιχειρήσεων κι αυτά προβάλουμε.» τόνισε σημειώνοντας με νόημα πως «Δυστυχώς οι αποφάσεις της πολιτείας συνεχώς δημιουργούν αντικίνητρα στην περιοχή μας, παρόλο που η περιοχή έχει σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα.»

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει πως ακόμα οι υποδομές της περιοχής, για τις οποίες, όπως είπε, έχουν δαπανηθεί πάρα πολλά χρήματα, δεν λειτουργούν.

«Πρόσφατα προστέθηκαν καινούργια διόδια και είναι να προστεθούν ακόμη περισσότερα, αυτό σημαίνει διαχωρισμός της Ελλάδας σε περιοχές υψηλής ή λιγότερο υψηλής επιχειρηματικότητας. Δυστυχώς η πολιτεία κατατάσσει την περιοχή μας σε περιοχή μικρής επιχειρηματικής αξίας» τόνισε ο κος πρόεδρος.

Παρά τις ανησυχητικές επισημάνσεις του δεν παρέλειψε να σημειώσει πως κάθε μια επιχείρηση έχει το δικό της αποτύπωμα μέσα στην οικονομία. Κι αν μια επιχείρηση, όπως είπε, έχει αξία, αυτή θα τη βρει και θα βρει τη θέση της στην αγορά.

«Το θέμα που υπάρχει είναι ότι όποια επιχείρηση έχει επιλέξει να είναι στην περιφέρειά μας έχει ανταγωνιστικά μειονεκτήματα. Έχει πρόσθετα κόστη, που αν ήταν αλλού δεν θα τα είχε. Κι αυτό είναι αυτό που δημιουργεί την αδικία. Είναι αυτό που διώχνει ακόμη και σήμερα επιχειρήσεις που κατά τα άλλα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και είναι αυτό που προσπαθούμε να δείξουμε στους εκάστοτε πολιτικούς της ανάπτυξης για το πώς πρέπει να κινηθούν και να πάρουν αποφάσεις» κατέληξε ο κ. Γιορδαμπλής.

Μαρία Νικολάου