GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Άσυλο δόθηκε στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οκτώ στρατιωτικοί έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο καλοκαίρι μετά την ...


Άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οκτώ στρατιωτικοί έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο καλοκαίρι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα έδωσε η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου.

Στην απόφαση της Επιτροπής, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου συμμετείχε στη απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα». Έτσι, καταλήγει η Επιτροπή, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Ήδη, ο Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου ήταν κρατούμενος, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει.



Την ίδια ώρα, σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν οι άλλοι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου στην οποία έχουν προσφύγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος έχει πει «όχι» στην έκδοσή των οκτώ στην Τουρκία.