GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


WASH PARK Μπουρμπουλήθρες

Έλεγξε σήμερα κιόλας τον πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητό σου. Ο πυροσβεστήρας δεν είναι μόνο ένα στοιχείο υποχρεωτικού εξοπλισμού ασφαλείας το...


Έλεγξε σήμερα κιόλας τον πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητό σου.

Ο πυροσβεστήρας δεν είναι μόνο ένα στοιχείο υποχρεωτικού εξοπλισμού ασφαλείας του οχήματος μας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η χρήση του προκύπτει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η αντιμετώπιση μίας πυρκαγιάς εκδηλωμένης επί ενός οχήματος και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μαζί μας έναν κατάλληλο και λειτουργικό πάνω από όλα πυροσβεστήρα.
Είναι ενδεικτικό ότι η άμεση επέμβαση με το κατάλληλο μέσο πυρόσβεσης, μπορεί να περιορίσει δραστικά την εξάπλωση πυρκαγιάς και ενδεχομένως να αποδειχθεί σωτήρια για όσους κινδυνέψουν από την εκδήλωσης της ενώ ίσως συμβάλλει στην αποφυγή της ολοκληρωτικής καταστροφής του οχήματος.
Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Προληπτικής Πυροπροστασίας, του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, οι πυρκαγιές των οχημάτων γενικά χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες πυρκαγιές. Για το λόγο αυτό, η πρώτη επέμβαση πρέπει να είναι γρήγορη και αποτελεσματική, τα δε μέσα κατάσβεσης, ειδικά αυτά που θα χρησιμοποιηθούν κατά την έναρξη της πυρκαγιάς, πολύ αποτελεσματικά για να επιτευχθεί άμεσα η κατάσβεσή της.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 50292/3549/08 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 272/16-2-2009), επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών, καθώς επίσης και στους ιδιοκτήτες των τρίτροχων μοτοσυκλετών, η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με φορητούς πυροσβεστήρες συγκεκριμένων προδιαγραφών, ενώ ο αριθμός και ο τύπος των πυροσβεστήρων αυτών εξαρτώνται από την κατηγορία του οχήματος.

Η ύπαρξη πυροσβεστήρα στο όχημα μας εκτός από νομική υποχρέωση, είναι κυρίως ηθική επιλογή μας. Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πως οποιαδήποτε έκπτωση στην πυροπροστασία του οχήματος μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή του ή ακόμα και στην απώλεια ανθρώπινης ζωής. Οπότε, συστήνουμε να υπερκαλύπτονται οι ελάχιστες προϋποθέσεις που θέτει η νομοθεσία, ως προς τα χαρακτηριστικά του φορητού πυροσβεστήρα τον οποίο θα επιλέξουμε για να εξοπλίσουμε το όχημα μας.

Τέλος και για λόγους τυπικούς να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση ελέγχου από την τροχαία η έλλειψή του επιφέρει πρόστιμο ύψους 80 ευρώ.

Έλεγξε σήμερα κιόλας τον πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητό σου. Αν έχεις αμφιβολίες έλα σε εμάς να σε βοηθήσουμε… αν χρειαστείς καινούριο πυροσβεστήρα μπορείς να βρεις μια μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις στο WASH PARK Μπουρμπουλήθρες στην Τριαντ. Μιχαηλίδη 26 στην Ξάνθη. Τηλ. 2541072596.