GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέος Τούρκος πρόξενος αναλαμβάνει στην Κομοτηνή

Αλλαγή “φρουράς” στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα. Μετά από τρία χρόνια παρουσίας του Αλή Ριζά Ακιντζί ...


Αλλαγή “φρουράς” στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα. Μετά από τρία χρόνια παρουσίας του Αλή Ριζά Ακιντζί στην περιοχή μας, η θητεία του οποίου συνέπεσε με σημαντικά γεγονότα, από τα οποία ξεχωρίζουμε, την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, την είσοδο Τούρκων στρατιωτικών στην Θράκη, τις φωνές διαμαρτυρίας υπέρ της έκδοσης αυτών στην Τουρκία από μέλη της μειονότητας, αλλά και ένα εσωτερικό “ξεκαθάρισμα” στο εσωτερικό της μειονότητας για υποστηρικτές ή μη του Φετουλάχ Γκιουλέν, αποχωρεί και δίνει τη θέση του σε νέο διπλωμάτη.

Αυτός, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του μειονοτικού Τύπου της περιοχής μας, θα είναι ο Μουράτ Ομέρογλου. Ο Μουράτ Ομέρογλου εισήλθε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το 1998. Έχει θητεύσει στην Πρεσβεία της Γερμανίας, στο Κιργιζιστάν, στο Γενικό Προξενείο της Ινδίας, ενώ έχει εμπειρία και σε Τμήματα του Υπουργείου Εξωτερικών που χειριζόταν θέματα στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, ενώ υπηρέτησε τελευταία ως υπεύθυνος Τμήματος Ναυτιλιακών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν αποκλείεται την είδηση της αποχώρησής του από την Κομοτηνή ο κος Ακιντζί να την επιβεβαιώσει επίσημα στη δεξίωση που παραθέτει αύριο Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη, επ’ αφορμή της 94ης επετείου αποκατάστασης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Δήμητρα Συμεωνίδου