GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η καρέκλα απαιτεί θυσίες και οι ΑΝΕΛ το ξέρουν καλά αυτό

Από την εποχή που Πρωθυπουργός της χώρας ήταν ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς και όλα έδειχναν πως πάμε σε εκλογές έγραφα πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν...



Από την εποχή που Πρωθυπουργός της χώρας ήταν ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς και όλα έδειχναν πως πάμε σε εκλογές έγραφα πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να τηρήσουν καμία από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως και μνημόνια θα ψηφίσουν, και φόρους θα βάλουν, και ΕΝΦΙΑ δεν θα καταργήσουν και καμία από τις υποσχέσεις τους δε θα κρατήσουν.

Την εποχή εκείνη βέβαια ήμουν ο κακός ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ που δεν ήθελε να πέσει ο Σαμαράς αλλά δυστυχώς η συνέχεια με δικαίωσε πανηγυρικά. Και νέα μνημόνια ήρθαν, και ακόμα πιο δυσβάστακτα μέτρα ήρθαν και καμία αλλαγή προς το καλύτερο δεν είδαμε, αντίθετα η χώρα μας πήρε ξανά τον κατήφορο.

Κι όμως υπάρχει κάτι στο οποίο έπεσα έξω. Αν με ρωτούσε κάποιος τότε, θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά πως οι ΑΝΕΛ μπορεί να ψηφίσουν μνημόνια και νέα μέτρα γιατί δε θα έχουν άλλη επιλογή αλλά ποτέ δε θα τους δούμε να ψηφίζουν νόμο για την αλλαγή φύλου, τροπολογία που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, νόμο που ανοίγει το δρόμο για τη μετατροπή των νηπιαγωγείων με μουσουλμανόπαιδα σε δίγλωσσα.

Και πριν ένα μήνα να με ρωτούσε κανείς το ίδιο θα έλεγα. Δε μπορούσα να φανταστώ πως ο Πάνος Καμμένος θα πέσει τόσο χαμηλά μόνο και μόνο για να μη χάσει την υπουργική του καρέκλα. Ομολογώ πως ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να το πιστέψω.

Μπορώ βέβαια ως ένα σημείο να δικαιολογήσω και να καταλάβω τη στάση των ΑΝΕΛ, στην εξουσία δεν έρχεσαι κάθε μέρα. Ειδικά για το «πατριωτικό» κίνημα του Πάνου Καμμένου αυτή είναι η πρώτη και τελευταία φορά που βλέπει καρέκλα εξουσίας κι άρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να την κρατήσουν όσο περισσότερο μπορούν. Ακόμα και για μια παραπάνω μέρα εξουσίας είναι πια ικανοί να κάνουν τα πάντα.

Όλα αυτά βέβαια τώρα διότι μετά τις επόμενες εκλογές εκτιμώ πως ακόμα και τη Βουλή θα τη βλέπουν μόνο από το κανάλι της Βουλής ή όταν περνάνε έξω από αυτήν. Πως λοιπόν να μη λένε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»; Το ξέρουν πως υπουργική καρέκλα και έδρανα Βουλής σε λίγο δε θα βλέπουν.

Ας δείξουμε λοιπόν λίγη κατανόηση όλοι μας.