GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έπαθλο» το Mega, ζητούμενο ο έλεγχος του ΔΟΛ

Άγρια σύγκρουση και στα δικαστήρια για Μαρινάκη – Σαββίδη Νέος γύρος στην αναμέτρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ιβάν Σαββίδη. Εκεί π...


Άγρια σύγκρουση και στα δικαστήρια για Μαρινάκη – Σαββίδη

Νέος γύρος στην αναμέτρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ιβάν Σαββίδη. Εκεί που όλα έδειχναν πως ο εφοπλιστής θα αποκτούσε χωρίς εμπόδια τον ΔΟΛ, ως πλειοδότης, η ένσταση που κατέθεσε η Dimera Media για το αν θα έπρεπε ή όχι να μπουν στη δημοπρασία και οι (πολύτιμες) μετοχές του Mega αλλάζει τα δεδομένα εν όψει της αυριανής δίκης.

Η ένσταση της Dimera θα κριθεί από το δικαστήριο. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως δεν έχει ισχυρή νομική βάση για να ακυρωθεί η διαδικασία. Οι δύο ειδικοί διαχειριστές, η Grant Thornton και η «Αγγελίδης και Συνεργάτες», είναι υπέρ της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, με την επικύρωσή της από το δικαστήριο και την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης μεταβίβασης στην Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι τράπεζες, από την πλευρά τους, θέλουν να εισπράξουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τα περίπου 23 εκατ. ευρώ της πώλησης και δεν επιθυμούν να πληρώνουν άλλο τους μισθούς των εργαζομένων.

Η ένταση ανάμεσα στους δύο επιχειρηματίες παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Το έπαθλο είναι το Mega και στο κανάλι δεν χωράνε και οι δύο. Αν ο Ιβάν Σαββίδης διακόψει τον πλειστηριασμό, ο ΔΟΛ θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες, καθώς η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Ο Σαββίδης, όμως, θα έχει ένα ποσοστό του Mega κοντά στο 40% και θα διεκδικήσει την πλήρη εξαγορά του. Αν το δικαστήριο δώσει το πράσινο φως στον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα αρχίσει ο ανασχεδιασμός στον ΔΟΛ και ο εφοπλιστής θα αποκτήσει μερίδιο (20,11%) στο Mega. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να έχει την πλειοψηφία των μετοχών από κοινού με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη (ή και μόνος του). Η κατάσταση στο Mega χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη. Οι τράπεζες διεμήνυσαν πως θα δείξουν ανοχή για άλλους δύο μήνες, δηλαδή ως το τέλος του καλοκαιριού, για να ολοκληρωθούν οι μετοχικές μεταβιβάσεις και να ξεκινήσει η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η αισιοδοξία των πρώτων ημερών, Σαββίδη αρχικά και Μαρινάκη στη συνέχεια, χάθηκε και τώρα είναι ξανά σε αγωνία οι εργαζόμενοι.

Πηγή: www.typologies.gr