GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τούρκος παραγωγός ταινιών βρήκε χριστιανική επιτύμβια στήλη του 1887 και ψάχνει τους απογόνους στην Ελλάδα να την παραδώσει.

“Ενθάδε κείται η δούλη του θεού Χρυσούλα Ροδάκη θανούσα τη δεκάτη ογδόη Μαρτίου 1887” Γράφει στον επιτάφιο τύμβο που βρέθηκε στο χωριό...


“Ενθάδε κείται η δούλη του θεού Χρυσούλα Ροδάκη θανούσα τη δεκάτη ογδόη Μαρτίου 1887”

Γράφει στον επιτάφιο τύμβο που βρέθηκε στο χωριό Karacakoy, 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης. Ο Kerem Soyyilmaz ένας Παραγωγός ταινιών ένα χρόνο πριν είδε κάποιους άντρες να κουβαλάνε τον συγκεκριμένο τύμβο για να το πετάξουν στα σκουπίδια και τους σταμάτησε. Τον πήρε από τα χέρια τους τον καθάρισε και ξεκίνησε μια έρευνα για να βρει πληροφορίες με σκοπό να τιμήσει την μνήμη της θανούσης και αν είναι δυνατόν να βρεθούν οι απόγονοι της.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας με μία κοινοποίηση.

Πληροφορίες:
https://www.instagram.com/searchingrodaki/
https://www.facebook.com/searchingrodaki/
Είναι πολύ αξιέπαινη και άκρως συγκινητική η ενέργεια του Kerem Soyyilmaz ...Εάν όλοι οι άνθρωποι είχαν σαν τη καρδιά του φίλου μας που διέσωσε κάτι τόσο ιερό, όπως αυτή η πλάκα, τότε ο κόσμος μας θα ήταν ομορφότερος...Μπράβο σου Kerem υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής σου...«Yurtta sulh, Cihanda sulh» !!!

Σχολιάζει ο Μπατζακίδης Φ. Γεώργιος 
Απόφοιτος του Ελληνικού Πολιτισμού και Ιστορίας του ΕΑΠ.