GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης (Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργεια...

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης (Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων) της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Τμήμα Επαγγέλματος), θα πραγματοποιήσουν εξετάσεις για το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου.
Για τον σκοπό αυτό και προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι αρμοδιότητες που είναι συγκεντρωμένες στην έδρα της Περιφέρειας, θα προχωρήσουν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., ώστε να διατεθούν τα κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και να πραγματοποιούνται εκεί οι εξετάσεις του πρακτικού μέρους για την απόκτηση της άδειας του ηλεκτρολόγου.
Με τη συμβολή του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου και σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., Αθανάσιο Μητρόπουλο, η έναρξη των εξετάσεων έχει προγραμματιστεί αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.
 Με τη συμφωνία αυτή επιτυγχάνεται η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων στη διαδικασία των εξετάσεων για τη χορήγηση αδειών στα τεχνικά επαγγέλματα και δίνεται η ευκαιρία να αναπτυχθούν περισσότερο οι ήδη καλές σχέσεις της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής. Το Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., ειδικά, με τη συμμετοχή του στη διαδικασία αδειοδότησης των επαγγελματιών στον ηλεκτρολογικό τομέα (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος), επιτυγχάνει την περαιτέρω σύνδεσή του με την αγορά εργασίας.