GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στον όμιλο Μαρινάκη ο ΔΟΛ

Στα χέρια του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη πέρασε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, η οποία ανέ...

Στα χέρια του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη πέρασε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, η οποία ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ.

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων. Οι μεγαλύτερες προσφορές που κατατέθηκαν για το πρώτο κομμάτι ήταν του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, της DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, η οποία ανήλθε στα 11.926.000 ευρώ, και της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας VEGATA HOLDINGS με προσφορά στα 21 εκατ. ευρώ.

Αλλες δύο προσφορές κατατέθηκαν πολύ χαμηλότερης αξίας.

Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία LIDER SANTORINI IKE κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία New Mile Ακίνητα προσφορά 100.000 ευρώ.

Tον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, η οποία και θα πρέπει να επικυρώσει το αποτέλεσμα του πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Οι τίτλοι του ΔΟΛ

Ο διαγωνισμός αφορούσε συνολικά 211 τίτλους, μεταξύ των οποίων Το Βήμα, Τα Νέα, τις ιστοσελίδες in.gr, tanea.gr, Vimagr, τον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, πλήθος περιοδικών, αλλά και ιστορικούς τίτλους όπως «Ταχυδρόμος», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Εποχές».

Πλειοδοτήθηκαν, επίσης, άλλα 143 σήματα ΜΜΕ, η ισχύς των οποίων έχει λήξει.

Αξιο αναφοράς είναι το ψηφιοποιημένο και έντυπο ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, στο οποίο έχει καταγραφεί ολόκληρη η σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1922 και περιλαμβάνει κείμενα σχεδόν του συνόλου του πνευματικού κόσμου της χώρας, αποτελώντας ένα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο.

Το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ περιλαμβάνει:

α) Αθηναϊκά Νέα (1931-1945)

β) Βήμα (1945 – σήμερα)

γ) Ελεύθερον Βήμα (1922 – 1944)

δ) Οικονομικός Ταχυδρόμος (1926- 2004) και

ε) Τα Νέα (1944 – σήμερα)

Επιπλέον περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, slides και λοιπά περιοδικά. Στην «προίκα» του ΔΟΛ ανήκει και η συμμετοχή του με ποσοστό 22,11% στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, καθώς και συμμετοχές του Συγκροτήματος και σε άλλες 16 εταιρείες, μεταξύ των οποίων η εκτυπωτική «Ίρις» (50%) και το πρακτορείο Τύπου «Αργος» (41,22%).

Ακόμα, το ενεργητικό του ΔΟΛ που βγήκε στο «σφυρί» συμπεριλαμβάνει και την ιστορική έδρα του Συγκροτήματος στη Χρήστου Λαδά μαζί με άλλα επτά ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πηγή: http://news.in.gr