GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο κενό η έφεση του ΠΑΟΚ κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League για τις θέσεις 1...

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League για τις θέσεις 1-5. Η μακεδονική ομάδα είχε προσφύγει ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, εν αναμονή της απόφασης για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Πλατανιάς.

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση: Απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της από 8.5.2017 απόφασης του Δ.Σ. του Αστικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ», ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Στη συζήτηση της προσφυγής ο δικηγόρος της Super League, Γιάννης Οικονομάκης, επισήμανε ότι «υπάρχει ένσταση αναρμοδιότητας, καθώς η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είναι αρμόδια για τις Ενώσεις αλλά όχι για το Δ.Σ. της Λίγκας. Ο ΚΑΠ ορίζει ρητά ποιες είναι οι προσφυγές ή ενστάσεις που μπορούν να προσβάλλουν την επικύρωση της βαθμολογίας. Εδώ δεν εκκρεμούσε κάτι, υπήρχε μόνο μια υπόνοια. Αν γίνει δεκτή η προσφυγή του ΠΑΟΚ τα πλέι οφ δεν θα έχουν νομική ισχύ και καταλαβαίνετε τι θα γίνει».

Ο νομικός εκπρόσωπος του «Δικεφάλου», Λάμπρος Μπίρδας, ανέφερε πως «ο ΠΑΟΚ ζήτησε το αυτονόητο στο Δ.Σ. της Λίγκας. Ζητήσαμε και ζητάμε να μπει ο αυτονόητος αστερίσκος, καθώς οποιαδήποτε απόφαση δικαιοδοτικού οργάνου σημαίνει ότι δεν θα εκτελεστεί». Πρόσθετη παρέμβαση κατά της προσφυγής του μακεδονικού συλλόγου έκανε ο Ολυμπιακός, όμως χαρακτηρίστηκε εκπρόθεσμη.

Να σημειωθεί ότι η Super League έχει διορία ως την Παρασκευή 2 Ιουνίου προκειμένου να δηλώσει στην UEFA τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Πηγή: http://sports.in.gr