GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης;

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσε...


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 1η Φεβρουαρίου ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, ή στους δήμους ή στα ΚΕΠ.

Όσοι από τους 700.000 δικαιούχους υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσα στον Φεβρουάριο θα πάρουν κανονικά ότι δικαιούνται και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται να σπεύσουν όλοι την πρώτη ημέρα αλλά ούτε και την τελευταία».

Παράλληλα για τον Ιανουάριο θα ενισχυθούν οι δικαιούχοι με τον παλιό τρόπο που ίσχυε έως τον περασμένο Δεκέμβριο.

Επίσης εαν ένας δικαιούχος έχει εισόδημα, τότε θα δίνεται συμπληρωματικά η διαφορά έως το πλαφόν, ανάλογα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί για κάθε κατηγορία. Για τους φιλοξενούμενους, για λόγους δικαιοσύνης, ισχύει το πλαφόν με βάση τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν στο ίδιο νοικοκυριό.

Το ΚΕΑ διασφαλίζει το πλαφόν του ποσού του δικαιούχου και εάν έχει και άλλα εισοδήματα θα λαμβάνει τη διαφορά. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα παιδιά τους δικαιούνται να ενταχθούν σε βρεφονηπιακό σταθμό, έχουν δωρεάν τρόφιμα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.