GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο στην ΑΜΘ

1η περίπτωση:  Εξιχνιάστηκαν 3 ληστείες, 13 κλοπές οχημάτων και 12 κλοπές από οχήματα στους νομούς Ξάνθης και Θεσσαλονίκης  Συνελή...

1η περίπτωση: 
Εξιχνιάστηκαν 3 ληστείες, 13 κλοπές οχημάτων και 12 κλοπές από οχήματα στους νομούς Ξάνθης και Θεσσαλονίκης 

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 3 ληστείες, 13 κλοπές οχημάτων και 12 κλοπές από οχήματα, πολίτες, κτήρια και καταστήματα, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 17-11-2016 έως 18-12-2016, στους νομούς Ξάνθης και Θεσσαλονίκης.     

Συνελήφθησαν την 18-12-2016 το βράδυ, στο νομό Ξάνθης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 17 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. 

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν τα κάτωθι: 
Σε χωριό της Ξάνθης, με την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος 66χρονου ημεδαπού, προσωρινά υπεύθυνου σε περίπτερο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Στην Ξάνθη, με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν από 34χρονη ημεδαπή το πορτοφόλι της, που περιείχε χρήματα. 
Από τους νομούς Ξάνθης και Θεσσαλονίκης αφαίρεσαν συνολικά 13 οχήματα και συγκεκριμένα 8 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 3 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες. 
Στο Νομό Ξάνθης, σε 11 περιπτώσεις αφαίρεσαν χρήματα, τσάντες, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα – έγγραφα από πολίτες, οχήματα, κτήρια και καταστήματα. 

Για τον 18χρονο προέκυψε επίσης ότι, την 25-11-2016 το πρωί, μαζί με  άγνωστους συνεργούς του προσέγγισαν 34χρονο ημεδαπό, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από την κατοχή του μία τσάντα, που περιείχε χρήματα.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι ο 17χρονος, την 10-12-2016 στην Ξάνθη, αφαίρεσε από την κατοχή 67χρονης ημεδαπής την τσάντα της, η οποία περιείχε χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα άλλα αντικείμενα. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίσθηκαν δέκα (10) από τα αφαιρεθέντα οχήματα. 

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.  

2η περίπτωση: 
Χειροπέδες σε 6 διακινητές με 10 λαθρομετανάστες 

Συνελήφθησαν χθες (19-12-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, έξι (6) διακινητές, εκ των οποίων τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 30, 29 και 25 ετών, ένας 36χρονος υπήκοος Σουηδίας, ένας 19χρονος υπήκοος FYROM και μία 21χρονη ημεδαπή. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Μπαγκλαντές.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί  εντόπισαν τους πέντε δράστες ηλικίας 36, 30, 29, 25 και 21 ετών να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος δράστης και με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. 

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, έξι (6) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 560 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. 

3η περίπτωση: 
Συνελήφθη 61χρονος ο οποίος επιχείρησε να προμηθεύσει κρατούμενο στις φυλακές Κομοτηνής με ναρκωτικά  

Συνελήφθη, χθες (19-12-2016) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 61χρονο, διότι, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, επιχείρησε να προμηθεύσει 28χρονο κρατούμενο, με επτά (7) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 84,6 γραμμαρίων, τις οποίες είχε επιμελώς κρυμμένες σε είδη ρουχισμού που προορίζονταν για τον 28χρονο.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών. 

Ο συλληφθείς και ο 28χρονος κρατούμενος οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.