GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΓΙΟΚ, για φέτος η γιορτή νίκης κατά των Ελλήνων την 30 Αυγούστου

Κάθε χρόνο γιορτάζεται στην Τουρκία στις 30 Αυγούστου με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια η επέτειος της μεγάλης νίκης του Κεμάλ κατά των Ελλήνων...

Κάθε χρόνο γιορτάζεται στην Τουρκία στις 30 Αυγούστου με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια η επέτειος της μεγάλης νίκης του Κεμάλ κατά των Ελλήνων στο μικρασιάτικο μέτωπο και η απαρχή της φρικτής σφαγής της Σμύρνης σε κεντρική λεωφόρο της Κωνσταντινούπολης.

Στο παρελθόν υπήρχαν και χαρακτηριστικές εκδηλώσεις μίσους. Πήγαιναν στην παραλία της Σμύρνης και αφού έκοβαν καρπούζια τα πετούσαν στην θάλασσα για να αναπαραστήσουν την σφαγή των Ελλήνων και τον πνιγμό τους στα νερά της Σμύρνης, ανυπεράσπιστοι από την τουρκική θηριωδία, παρά την παρουσία δεκάδων ξένων πολεμικών πλοίων που παρακολουθούσαν αδιάφορα το κάψιμο και καταστροφή της Σμύρνης και την αρχή της Μεγάλης Πορείας από την Τραπεζούντα με τις φρικαλεότητες κατά των Ελλήνων του Πόντου από τα αιμοδιψή στίφη του Τοπάλ Οσμάν μετά την συνθήκη του Καρς μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας, Στάλιν-Μουσταφά Κεμάλ. 

Φέτος για πρώτη φορά μετά τα γνωστά γεγονότα με απόφαση του υπουργού Άμυνας, Fikri Işık, ματώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις και η μεγάλη παρέλαση στο Φατίχ, στην λεωφόρο Αντνάν Μεντερές μπροστά από το Ξενοδοχείο ΑΚ GUNE καθώς η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και ανά πάσα στιγμή δεν αποκλείεται κάθε «ενδεχόμενο», στην γενικότερη αστάθεια που έχει επικρατήσει στην Τουρκία.

Η απόφαση του Fikri Işık έδωσε αφορμή σε πολλούς δημόσιους παράγοντες να twittαρουν την απογοήτευσή τους και την προσήλωσή τους στον Ερντογάν. 

Οι καιροί είναι πονηροί στο τουρκικό κατεστημένο ...σήμερα.