GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ένταση και μικροεπεισόδια στην Κομοτηνή με αφορμή τις εκδηλώσεις από τον θάνατο Σαδίκ (φωτο)

Μετά από 21 χρόνια από το δυστύχημα που έχασε την ζωή του ο Αχμέτ Σαδίκ σε τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών του οικισμού Σώστη ...

Μετά από 21 χρόνια από το δυστύχημα που έχασε την ζωή του ο Αχμέτ Σαδίκ σε τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών του οικισμού Σώστη Ν. Ροδόπης με την επαρχιακή οδό Κομοτηνής - Ιάσμου Ξάνθης μερίδα μουσουλμάνων πραγματοποίησε πορεία.

Βλέποντας φέτος ότι δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις "λαμπρές τελετές" και τις γνωστές "φιέστες" άλλων παρελθόντων χρόνων με Βουλευτές, Νομάρχες, Δημάρχους και λοιπούς Τούρκους προύχοντες μεταφερόμενους από Τουρκία επί τριημέρου στην Κομοτηνή και Θράκη για να "λαμπρύνουν" με την συμμετοχή τους την επέτειο του θανάτου του Σαδίκ, αποφάσισαν και διαφήμισαν αρκούντως ....πορεία διαμαρτυρίας.

Πριν μερικά χρόνια μάλιστα πέρα από τα πολλά ΙΧΕ που μετέφεραν αξιωματούχους της Τουρκικής κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ είχαν και μισθωμένα λεωφορεία για να εξοικονομηθούν θέσεις και για τις οικογένειες των ...αξιωματούχων. Ψώνια σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη αλλά και μπανάκι με ψάρι στο Φανάρι Ροδόπης αλλά και την Χαλκιδική.

Φέτος τα πράγματα "σκούρα" στην Τουρκία και στο ΑΚΡ που χρόνος για σκέψεις και "ταξιδάκια" στην μνήμη Σαδίκ στην Κομοτηνή από τους αξιωματούχους τους. Δεν αφήνονται τόσο εύκολα οι "καρέκλες" τώρα, γιατί στην επιστροφή....ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, άσε που αν έρθουν και προς Ελλάδα μεριά υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να ....χάσουν τον δρόμο της επιστροφής.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα και για να υπάρχει ....ενδιαφέρον, αποφάσισαν στο Προξενείο και οι "περί αυτό" πορεία μνήμης και τα καθιερωμένα μεβλήτ και στην συνέχεια γεύμα με τοπικούς άρχοντες.
 Έδωσαν δημοσιότητα μέσα από τα social media αλλά και την ΕΡΑ Κομοτηνής, για να μην είναι και....μόνοι, με την συνταγή να έχει λειτουργήσει όπως το σχεδίασαν.

Μαζεύτηκαν καμιά 200 φανατικοί και "υποχρεωμένοι" στο Προξενείο, λειτουργεί ακόμη αυτό το σύστημα κινητοποιήσεων, αν και φέτος με τραγικά μικρή συμμετοχή, με συμπλήρωμα τις πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και τους αγανακτισμένους πολίτες της περιοχής ... έτοιμους για όλα. 

Βούτυρο στο ψωμί των ακραίων και εξτρεμιστικών στοιχείων των καθοδηγούμενων από μερίδα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας δια του Τουρκικού Προξενείου. Ευκαιρία για να υψωθούν πανό, να βγάλουν φωτογραφίες να κάνουν δηλώσεις για άλλη μια φορά για ....καταπιέσεις. Επιλογή της δημόσιας εκδήλωσης αυτού του είδους για να διασωθούν από την μεγάλη αδιαφορία που επιδεικνύει το σύνολο των μουσουλμάνων πολιτών σ' αυτού του είδους τις εκδηλώσεις που κύριο στόχο και σκοπό έχουν να διατηρήσουν οι "φωτογραφημένοι" θέσεις, εύνοια, επαφές και ...μεροκάματα.

Συμμάχους φέτος, για να φύγουν από την τραγωδία της αποτυχίας των "κινητοποιήσεων" τους, είχαν την αντίδραση περίπου 200 πολιτών που ήθελαν να πλησιάσουν την πορεία του DEB και...ότι ήθελε προκύψει. 
Μαζεύτηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής προσπάθησαν λίγο μετά τις 17.00΄να πλησιάσουν στο κτήριο της Π.Ε. Κομοτηνής που βρίσκονταν η πορεία των υποστηρικτών του DEB(Κ.Ι.Ε.Φ.) δηλ Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ στα μέσα του ΄90 και η μέχρι τώρα πορεία του έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στα...οικονομικά σκάνδαλα.

Προσπάθεια χωρίς επιτυχία με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν κάνοντας  μικρή χρήση χημικών με την συνέχεια να απομακρύνονται οι διαδηλωτές από την Περιφέρεια με κατεύθυνση το νεκροταφείο "Καφετζί". Μικρής έκτασης οι ζημιές σε καφέ στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής. 

Για την ιστορία, το πρωί της Τρίτης ο Γραμματέας της Χ.Α. κατέθεσε στην Εισαγγελία Ροδόπης αναφορά για την απαγόρευση πραγματοποίησης της πορείας με το σκεπτικό οτι αυτό προκαλεί σε συγκρούσεις Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Εντύπωση και πολλές "συζητήσεις" προκαλεί στους Κομοτηναίους οι συνεχείς αναφορές των ανακοινώσεων του DEΒ από τον κρατικό ραδιοσταθμό της ΕΡΑ Κομοτηνής για την πορεία της μερίδας των μειονοτικών.

Άντε και του χρόνου, με την Τουρκία να ξεπερνάει τον εμφύλιο...