GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βullying στην δασκάλα του Εχίνου, το ανέχεται η Π. Δ/νση Εκπαίδευσης ΑΜΘ;

Ποιες είναι οι “κόκκινες γραμμές” σας κ. Πάνο Καμμένε. Θα προστατέψετε πολιτικά τους ανθρώπους σας ή θα τους αφήσετε βορά στις … συνκυβε...

Ποιες είναι οι “κόκκινες γραμμές” σας κ. Πάνο Καμμένε. Θα προστατέψετε πολιτικά τους ανθρώπους σας ή θα τους αφήσετε βορά στις … συνκυβερνητικές σκοπιμότητες;  

Κε Φίλη και κε Καμένε περιμένουμε να μας απαντήσετε αν συνηγορείτε με τις ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ και ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ που παραδέχεται ο συνάδελφός  σας;

Πριν από 12 μέρες ο Περιφερειακός Δ/ντης εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Παναγιώτης Κεραμάρης με επίστολή του ενημέρωνε τις Α΄βάθμιες και Β΄βάθμιες δ/νσεις εκπαίδευσης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για την «λειτουργία των μειονοτικών Σχολείων» σχετικό ρεπορταζ στο http://www.thrakitoday.com/2016/04/blog-post_14.html

Στο κείμενο που έχει σταλεί στα σχολεία αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργούν “εξωθεσμικοί παράγοντες” στα μειονοτικά σχολεία στην Θράκη με την επιβολή, μόνο, της Τουρκικής γλώσσας 

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα του κειμένου του κου Κεραμάρη «…Δυστυχώς, όμως, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μην χρησιμοποιείται η μία από τις δύο γλώσσες σε κάποιες διαδικασίες που συνδέονται με την λειτουργία του σχολείου (ανακοινώσεις προς τους μαθητές κλπ) αλλά και με την εκπροσώπηση των συναδέλφων δασκάλων στα επίσημα όργανα διοίκησης της εκπαίδευσης, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα  εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας…».

Παραδέχεται άμεσα ότι η κατάσταση “έχει ξεφύγει” από τα θεσμικά πλαίσια λειτουργίας που προβλέπονται από το πλέγμα των Νόμων του Κράτους που διέπει την λειτουργία των μειονοτικών σχολείων. 

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε θεατές στις αιτιάσεις μερίδας των μειονοτικών στελεχών που αυτήν την περίοδο με βουλευτή στην Ξάνθη  τον κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν συνεπικουρούμενος από τον ψευτομουφτή Μετέ και κατά τόπους και κατά περίπτωση από πρόσωπα της πολιτικής εμπιστοσύνης τους, επιδιώκουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και τετελεσμένα, εφαρμόζοντας πολιτικές που εκπορεύονται από “εξωγενείς παράγοντες” προσπαθούν και δημιουργούν ένταση και τεχνητές συγκρούσεις επιβάλλοντας μια ιδιότυπη επικυριαρχία που πολλές φορές ξεπερνώντας τα όρια της ασυδοσίας φτάνει στην τέλεια περιφρόνηση των Νόμων.  


Η εκπαιδευτικός κα Δάφνη Σταυράκη που εργάζεται στο μειονοτικό σχολείο του Εχίνου έγραψε στο Facebook ένα σχόλιο αναφορικά με το πρόσφατο θέμα της μη χρήσης της ελληνικής γλώσσας σε μειονοτικά σχολεία, υπερασπιζόμενη την οδηγία των προϊσταμένων της (επιστολή Κεραμάρη) και προσθέτοντας ότι “Η Τουρκία κάνει το παιχνίδι της σε καθημερινή βάση. Το θέμα είναι η Ελλάδα τι κάνει; Και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί”.

Ανάρτηση κάνει αναφορά σε επίσημο κείμενο της Προϊσταμένης Αρχής Εκπαίδευσης στην ΑΜΘ αλλά και σχόλιο, που οι ίδιοι Πομάκοι κάτοικοι της περιοχής καθημερινά αναφέρουν και μάλιστα με εντονότερες εκφράσεις.

Σειρά φέτος είχε η εκδίδουσα στην Κομοτηνή μειονοτική εφημερίδα “Γκιουντέμ” να “ανακαλύψει”  στην ανάρτησή της “προσβολές” και να την χαρακτηρίσει ως “ακραία εθνικιστική”.(sic)

Αλήθεια πότε έγινε οικονομικός έλεγχος, όπως σε άλλα ΜΜΕ της Θράκης, για την επάρκεια κεφαλαίων της συγκεκριμένης εκδοτικής επιχείρησης από τις οικονομικές ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, δίνοντας έτσι τέλος στα όσα λέγονται για την τις πηγές χρηματοδότησή της;

Βλέποντας “άλλη μια ευκαιρία για παραγωγή μειονοτικής πολιτικής” ο πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων του σχολείου Ιλτέρ Μέτσο και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ πήγαν στο σχολείο και συναντήθηκαν με τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή του προκειμένου να εκφράσουν την “ανησυχία” τους για την ανάρτηση της δασκάλας και να ζητήσουν “σεβασμό στις ευαισθησίες της μειονοτικής κοινωνίας”! 

Η δήλωση του βουλευτή: “Μόλις ενημερώθηκα για το θέμα, ενημέρωσα και την διεύθυνση του σχολείου και το υπουργείο Παιδείας (σ.σ. στάση 1) 

Περιγράψαμε το περιστατικό σε όλους τους αρμοδίους που έπρεπε να μάθουν. Η δασκάλα ασκεί κριτική στο υπουργείο Παιδείας, επειδή έκανε βήμα πίσω στο θέμα της οδηγίας που περιόριζε την χρήση των τουρκικών.(σ.σ. στάση 2) 

Η ανάρτηση έγινε σε ένα χαρακτηριζόμενο ως ακροδεξιό μπλοκ (σ.σ. στάση 3) 

Μετά την δέουσα προειδοποίηση, η δασκάλα έσβησε το σχόλιο της από τα σόσιαλ μίντια. (σ.σ. στάση 3)

Εμείς κάναμε τις δέουσες κινήσεις και προειδοποιήσεις. Από τώρα και μετά, θα αποφασίσει το υπουργείο. Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις. Αλλά μια δασκάλα που υπηρετεί σε ένα μειονοτικό σχολείο, είναι ανάγκη να είναι ακόμη πιο προσεκτική στα σχόλια και στις δηλώσεις της, ιδιαίτερα σε ευαίσθητα θέματα.(σ.σ. στάση 4)

 Ένα άλλο θέμα επίσης είναι το κατά πόσο μπορεί να είναι αποδοτική μια δασκάλα στο σχολείο, μετά από ένα τέτοιο περιστατικό”.(σ.σ. στάση 5)

Σε πλήρη εναρμόνιση σκέψεων και θέσεων κι ο πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων Ιλτέρ Μέτσο, δήλωσε πως η ανάρτηση της δασκάλας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. “…Ζητήσαμε να υπάρχει σεβασμός στις ευαισθησίες του κόσμου μας σχετικά με το σχολείο, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμα μας, την θρησκεία μας και την τουρκική μας ταυτότητα. (σ.σ. στάση 6) 
Αναφέραμε πως δεν επιτρέπουμε να λέγονται κουβέντες κατά των αξιών μας. Ζητήσαμε σχετικά με αυτά τα θέματα να γίνονται υπενθυμίσεις προς τους δασκάλους, όχι μια φορά στους τρεις μήνες, αλλά κάθε μήνα…” (σ.σ. στάση 7)

Και ο μεν βουλευτής ζητάει εμμέσως την τιμωρία της δασκάλας που έγραψε ένα ανώδυνο σχόλιο στο FB, ο δε Ιλτέρ,ο πομάκος από τον Εχίνο που προσφάτως τα τελευταία χρόνια ανακάλυψε ότι είναι Τούρκος και που κάνει τον ιμάμη (είχε σταλεί γι αυτό και στη Ρόδο και στα όσα έγιναν εκεί πριν τρία χρόνια), ανέλαβε επίσημα …  λογοκριτής.

Αλήθεια τι έγινε στην Κομοτηνή και πέρασε στα....ψιλά της επικαιρότητας;
Θα πάρουν θέση οι Βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης; (http://www.freepen.gr/2016/04/blog-post_9977.html)

Όπως ήταν φυσικό μετά την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα των κινήσεων και δηλώσεων του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και την επιβολή του εκπαιδευτικού bullying που υφίσταται η δασκάλα στο μειονοτικό σχολείο του Εχίνου κα Δάφνη Σταυράκη, ο δρ, Αθανάσιος Δρούγος σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα αναφέρει:
«Βγαίνω μπροστά. Στο θέμα με την δασκάλα μας στο μειονοτικό χωριό Εχίνος στην Ξάνθη.
Πολλοί με ρωτήσατε τι πρέπει να κάνουμε στο φως της προκλητικής συμπεριφοράς και του μειονοτικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησα με πολύ κάλους φίλους και γνώστες σε μόνιμη βάση της περιοχής. Η χώρα χρειάζεται προτάσεις, όχι λόγια.
Προτάσεις
1. Επερώτηση στη βουλή για τη δράση του συγκεκριμένου μειονοτικού βουλευτή Ξάνθης.
2. Αίτηση άρσης βουλευτικής ασυλίας από την επιτροπή δεοντολογίας της βουλής και έγκλισή του από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για κατάθεση και ποινική δίωξη αυτεπάγγελτα χωρίς προηγούμενη μήνυση της ενδίκου.
3. Απαίτηση από το συγκυβερνών κόμμα να πάρει δημόσια θέση για το περιστατικό αυτό, για το που βρίσκονται οι «κόκκινες γραμμές του στα θέματα της Θράκης και των ελληνοτουρκικών γενικά και εάν μετά από αυτό το περιστατικό προτίθεται να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση.
4. Απαίτηση από το κυβερνών κόμμα να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή και να παραδώσει την έδρα του.
5. Ερώτηση προς τον υπουργό παιδείας για το ποια είναι η θέση της ελληνικής πολιτείας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέσα από το σύνταγμα, τους νόμους αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις. Ποια η θέση του επίσης στο θέμα του εγγράφου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την χρήση της γλώσσας και επιτέλους να μας καθορίσει το ΥΠΕΠΘ….σε ποια χώρα ζούμε τελικά!
6. Καθιέρωση στα δίγλωσσα σχολεία που φοιτούν πομακόπουλα της πομακικής γλώσσας σε αντικατάσταση της τουρκικής …το ίδιο και στα σχολεία των ρομά… Βαθιές τομές στα μειονοτικά εδώ και τώρα.»
(αν γίνουν και κάποια από αυτά που προτείνονται τότε ...."πάνε περίπατο" οι τρεις"3" έδρες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε Ξάνθης)

Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ είναι Στρατιωτικός και Διπλωματικός Αναλυτής και ειδικός σε θέματα  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ – με διαχρονικές σπουδές στην χώρα μας, στις ΗΠΑ και στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ (ΒΑ-ΜΑ-Phd/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ) σε ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, 

σημείωση σύνταξης (σ.σ.)
Στάση 1η : Ο κος Βουλευτής βρήκε χρόνο σ’ αυτήν την περίπτωση να «...ενημερωσει την Δ/νση  και το Υπουργείο Παιδείας…» για να μετακινήσει την δασκάλα; Να την τιμορήσει που έγραψε όσα λέει σε έγγραφό του ο Περιφερειακός Δ/ντης; Να αποδείξει στο στενό κύκλο των εξτρεμιστών Ανατολικά και Δυτικά του Έβρου ότι είναι ΑΞΙΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΙΤΗΣ των ΕΝΤΟΛΏΝ τους;

Στάση 2η :  Ποιους ΟΛΟΥΣ ενημέρωσε ο κος Ζεϊμπέκ; Μήπως ενοεί τον μορφωτικό ακόλουθο της Τουρκικής Πρεσβείας; Μήπως τους εκδότες του τουκόφωνου τύπου που με κάποιους απ΄ αυτούς είχε σοβαρότατες προστριβές και τώρα ΑΠΟΔΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟ ΤΟΥ θέλοντας την εύνοιά τους για τις επερχόμενες εκλογές με τις ευλογίες του ….ΣΥΡΙΖΑ και του κου Φίλη;

Στάση 3η : «…Μετά την δέουσα προειδοποίηση….» εδώ μιλάμε πια για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ! ! ! ! (αλήθεια ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης είναι εκπαιδευτικός. Ποια είναι η θέση τους απέναντι στην συνάδελφό του; Συμφωνεί με το bullying που υφίσταται η συνάδελφός του;)

Στάση 4η : Την επόμενη φορά θα πρέπει «να καταθέτουν εγγράφως σκέψεις και ερωτήσεις» να τις εγκρίνει ο κος Ζεϊμπέκ και οι περί αυτόν και μετά... Κατά τ’ άλλα ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ! !

Στάση 5η : Έγιναν και αξιολογητές της επιστημοσύνης της δασκάλας…. θράσος απύθμενο…

Στάση 6η : Κε Ιλτέρ Μέτσο ποιος σας τις  έγραψε και δημόσια δηλώσατε αυτές τις ….σοφίες; Που ανακαλύψατε ότι προσβάλει όλα αυτά που επικαλείστε; Ο Εισαγγελέας τι λέει όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε κόντρες και συγκρούσεις μεταξύ κοινωνικών ομάδων; Τι προβλέπει επ’ αυτού ο Π.Κ.; Κε Εισαγγελέα είναι αυτεπάγγελτη η δίωξη εν προκειμένω;

Στάση 7η : Κράτος εν Κράτει, για πολλοστή φορά, ή κάνω λάθος ;