GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εγκύκλιος Σπίρτζη φέρνει αλλαγές στα ραδιόφωνα με ακέφαλη ΕΕΤΤ

Τα τοπικά αποκτούν δικαίωμα εκπομπής από νομό σε περιφέρεια  Την ώρα που η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) π...

Τα τοπικά αποκτούν δικαίωμα εκπομπής από νομό σε περιφέρεια

 Την ώρα που η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) παραμένει ακέφαλη και δεν μπορεί να εκτελέσει το έργο της, ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης δίνει το «πράσινο φως» στα περιφερειακά ραδιόφωνα να εκπέμπουν από νομαρχιακό σε περιφερειακό επίπεδο και να παρακάμψουν -μέχρι νεοτέρας- τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Υποδομών, που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια», «με σκοπό την καλύτερη και με ενιαίο τρόπο εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και έχοντας υπόψη ότι η ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων πρόκειται να συγκροτηθεί με τον ορισμό του προέδρου της και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι αδύνατη η εξέταση και λήψη απόφασης σχετικά με υποβληθείσες ενώπιόν της αιτήσεις, ενστάσεις, προσφυγές και ενδικοφανή βοηθήματα», τροποποιείται προηγούμενη εγκύκλιος του 2013 και η λέξη «νομός» αντικαθίσταται από τις λέξεις «διοικητική περιφέρεια».

Παράλληλα, καταργείται άρθρο της εγκυκλίου του 2013 που ορίζει ότι «το αίτημα για έγκριση χρήσης δευτερεύουσας θέσης εκπομπής αφορά στη χρήση της ίδιας συχνότητας με την οποία ο σταθμός έχει λάβει νομιμότητα λειτουργίας και χρησιμοποιείται στην αντίστοιχη Πρωτεύουσα Θέση Εκπομπής».

Επίσης, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, «αναστέλλονται οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι τη νόμιμη συγκρότηση της ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την έκδοση αποφάσεων επί των υποβληθέντων ενώπιόν της αιτήσεων, ενστάσεων, προσφυγών και ενδικοφανών βοηθημάτων».