GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τώρα: Επικίνδυνα τα νερά στον Έβρο πλημμύρισε το Πύθιο

Άνοιξαν τα θυροφράγματα στο Πύθιο 5.500 στρέμματα πλημμύρισαν την περιοχή πριν λίγο, επίσης σε 2 τουλάχιστον σημεία το νερό υπερχειλίζει α...

Άνοιξαν τα θυροφράγματα στο Πύθιο 5.500 στρέμματα πλημμύρισαν την περιοχή πριν λίγο, επίσης σε 2 τουλάχιστον σημεία το νερό υπερχειλίζει από τα υπερβλητά αναχώματα που δεν πρόλαβε η Περιφέρεια να αποκαταστήσει λόγω …..γραφειοκρατίας.

Η στάθμη του ποταμού Έβρου ξεπέρασε το όριο συναγερμού ξεπερνώντας σε ύψος νερού τα 5,80 μέτρα με τον Περιφερειάρχη να αποφασίζει την τεχνητή πλημμύρωση του κάμπου του Πυθίου στον Βόρειο Έβρο και τις προβλέψεις των επόμενων ωρών να είναι δυσοίωνες.

Η ανεξέλεγκτη τροφοδότηση με πολύ μεγάλους όγκους νερού από την πλευρά των Βουλγαρικών Αρχών από το φράγμα του Ivailovgrad επιδεινώνει συνεχώς την ήδη επιβαρυμένη ροή στην κύρια κοίτη του Έβρου απορροή των υδάτων. 

Λίγο πριν το μεσημέρι είχαμε παρέμβαση του Περιφερειάρχη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς την Βουλγαρική πλευρά ζητώντας να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των δύο κρατών που καθορίζουν επακριβώς τον τρόπο διαχείρισης των αυξημένων ποσοτήτων νερού στην Νοτιοανατολική Βουλγαρία περιλαμβανομένου και του ταμιευτήρα του Υδροηλεκτρικού φράγματος στο  Ivailovgrad.

Οι επόμενες ώρες κρίνονται πολύ κρίσιμες από τους διαχειριστές της νέας κρίσης στον Έβρο, επιδεινούμενες και από τον παγετό που επικρατεί σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα.