GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι Πατρίκιοι και οι Πληβείοι της ελληνικής κοινωνίας

Δημόσιοι υπάλληλοι και Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Δεκαετίες τώρα,  σαν ομάδες κοινωνικής δράσης, έχουμε καταγγείλει την τεράστ...

Δημόσιοι υπάλληλοι και Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Δεκαετίες τώρα,  σαν ομάδες κοινωνικής δράσης, έχουμε καταγγείλει την τεράστια ανισότητα ανάμεσα στις αμοιβές στον Δημόσιο , στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα.

Ιστορικά μετά  τον πόλεμο, το 1950-60-70 οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ αμείβονταν με μισθούς χαμηλότερους από τους αντίστοιχους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, (θυμούνται οι παλιότεροι  το «Είναι δημόσιος υπάλληλος με 3,60») παρείχαν καλύτερες  υπηρεσίες και εξυπηρετούσαν καλύτερα τους πολίτες και την ιδιωτική οικονομία, την οποία έτσι κι αλλιώς ελάχιστα επιβάρυναν με τους μισθούς  τους.

Μετά ήρθαν οι σοσιαλιστές και έχτισαν «το κοινωνικό κράτος» με εκατοντάδες χιλιάδες, (μέχρι 1,5 εκατομμύριο έφτασαν όλοι μαζί), δημοσίους υπαλλήλους, με μισθούς που έφτασαν να περνούν αυτούς των ιδιωτικών υπαλλήλων και εργατών δυο και τρεις φορές.

Και ενώ θα περίμενε κανείς πολύ καλύτερες υπηρεσίες, αντίθετα το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώνεται συνεχώς η παραγωγικότητά τους, πράγμα σχεδόν φυσιολογικό, αφού για μια θέση οι φίλοι μας οι πολιτικοί διόριζαν πέντε.

Έτσι φτάσαμε στην κατάρρευση της οικονομίας. Αφού για να έχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλειά, δημιουργήθηκε μια τεράστια γραφειοκρατία, όπου για να γίνει η δουλειά σου , έπρεπε να περάσεις από 15 γραφεία να πάρεις 20 υπογραφές και 25 εγκρίσεις.

Τελευταία με την κρίση και στην προσπάθεια να μειώσει το κράτος το τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, μείωσε από 20-40 % τους μισθούς των δημοσιών υπαλλήλων, ταυτόχρονα όμως μείωσε ανάλογα και τους μισθούς  στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό το έκαναν οι κακοί Πασοκονεοδημοκράτες.

Περιμέναμε λοιπόν οι σημερινοί αριστερο - κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που σύνθημά τους ήταν η ισότητα και η δικαιοσύνη, να κάνουν επιτέλους πράξη αυτό για το οποίο χρόνια πάλευαν.

Δυστυχώς είδαμε χθες στη Βουλή εν μέσω κρίσης, όταν η ιδιωτική οικονομία έχει καταστραφεί, όταν υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, όταν οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα είναι της τάξης των 400 και 500 ευρώ, να ψηφίζουν οι κουμουνιστές για αυξήσεις  μόνο στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, και δη αυτών που είναι σύμβουλοί  τους στα πολιτικά τους γραφεία κτλ.
Αντίθετα για τους υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα, πάνε τα μεγάλα λόγια για μισθό στα 752€ και ετοιμάζεται και άλλη μείωση μέσα από την αύξηση των εισφορών τους στο ΙΚΑ!

Αυξήσεις λοιπόν και πάλι στους φίλους, στους κομματικούς στρατούς, σ’ αυτούς που στηρίζουν το σύστημα της αδικίας και της ανισότητας.

Πάλι χωρισμένοι οι εργαζόμενοι σε Πατρίκειους του δημοσίου και Πληβείους  του ιδιωτικού τομέα.
Με αγανάκτηση λοιπόν εμείς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ζητούμε επιτέλους το αυτονόητο και από τους ψευτοκομμουνιστές τους οποίους και ψηφίσαμε. Ισότητα τουλάχιστον μεταξύ των εργαζομένων. Ζητάμε επιτέλους ίση αμοιβή για ίση εργασία.
Έτσι για να μην είναι το μόνο όνειρο του νεοέλληνα να τρυπώσει κάπου στο δημόσιο.
Έτσι για να πέσει το βάρος στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, να αναπτυχθεί η ιδιωτική, η πραγματική οικονομία.
Μόνον έτσι θα πετύχουν και δικαιοσύνη και ανάπτυξη της οικονομίας και επιτέλους έξοδο της Πατρίδας μας από την κρίση.
Καιρός φίλοι μας πολιτικοί αριστεροκεντροδεξιοί, να καταλάβετε τα αυτονόητα. Καιρός να βάλετε το δίκαιο και το συμφέρον της Πατρίδας πάνω από τα συμφέροντα των κομματικών σας φίλων.

Για τις ομάδες κοινωνικής δράσης  Τυριάκη Χρυσούλα, Ιδιωτική Υπάλληλος
          Μεταξά Σβετλάνα, Ιδιωτική Υπάλληλος 

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.