GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Γρήγορη ανασκόπηση των τελευταίων αθλητικών ειδήσεων

Στο μπάσκετ, η επικαιρότητα είναι γεμάτη με τον Ολυμπιακό να αποκτά νέο παίκτη όταν περιμέναμε ανακοίνωση από τον Παναθηναϊκό. Έκπληξη ο...

Στο μπάσκετ, η επικαιρότητα είναι γεμάτη με τον Ολυμπιακό να αποκτά νέο παίκτη όταν περιμέναμε ανακοίνωση από τον Παναθηναϊκό.

Έκπληξη ο Φάρος Κερατσινίου στο κύπελλο και αποκλεισμός σοκ του ΠΑΟΚ και φυσικά πρεμιέρα Top-16 της Euroleague.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του 26χρονου Αμερικανού γκαρντ, Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, έως και το 2018. Δηλώθηκε και έχει δικαίωμα συμμετοχής στο TOP-16.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα του δεν θα πάρει παίκτη και ξαφνικά παίρνει. Και δεν παίρνει ψηλό (4αρι), αλλά κοντό! Στην αρχή της σεζόν με τα προβλήματα της ομάδας του στην επίθεση και με τους τραυματισμούς λέγαμε ότι θέλει ένα κοντό σκόρερ στην θέση, για παράδειγμα του Στρόσμπερι και ότι θέλει και ένα ψηλό ακόμα στο 4 για να καλύψει το κενό του Πρίντεζη σε πιθανό τραυματισμό του ή ντεφορμάρισμά του.

Τελικά οι νίκες με την άμυνα και η καλή πορεία στην Ευρωλίγκα οδήγησαν και στις δύο κινήσεις με εξαίρεση την αναγκαστική απόκτηση του Τζέιμς στο σέντερ για το κενό του σοβαρού τραυματισμού του Γιανγκ που χάνει την χρονιά. Μέσα στην ηρεμία και προς της Μπαρτσελόνα, ο Σφαιρόπουλος αποφάσισε ότι χρειάζεται παίκτη και μάλιστα κοντό. Τι μπορεί να άλλαξε; Προφανώς ο Έλληνας τεχνικός είδε ότι είναι σε ένα δύσκολο όμιλο και η άμυνα δεν αρκεί, άρα θέλει παίκτη με σκορ στην περιφέρεια και καθαρό άσο και να την γεμίσει. Να την γεμίσει και για πιθανούς τραυματισμούς.

Γενικά είναι παίκτης με εκρήξεις, αλλά δεν αγαπά την άμυνα.  Στην Σπαρτάκ στην Αγία Πετρούπολη δεν προσαρμόστηκε, στην Καντού στην Ιταλία με 15 πόντους δεν ήταν άσχημος, αλλά όχι και σούπερ σταρ σε ένα πρωτάθλημα που του πάει βάσει στιλ. Στην Τουρκία και την Τράμπζονσπορ με 14 πόντους επίσης θετικός αλλά δεν κάνει την διαφορά. Ψάχνει μια μεγάλη ομάδα και την βρήκε για να δει αν μπορεί να αλλάξει επίπεδο και να ανεβάσει και το κασέ του. Ο ίδιος δήλωσε "Θέλω να παίξω άμυνα με ένταση".

Ο Ολυμπιακός δε θα λέγαμε ότι αλλάζει επίπεδο με τον Όντομ παρά μόνο ότι βάζει στο ρόστερ του για την Ευρωλίγκα ένα ακόμα παίκτη που δεν είναι άσχημος, αλλά θα πρέπει να προσέξει να μην χαλάσει την χημεία του στην γεμάτη του πλέον περιφέρεια, να παίζει άμυνα για να μην χαλάσει η φιλοσοφία της ομάδας και να δούμε πότε θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ενός συλλόγου όπως ο Ολυμπιακός, στον οποίο θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα, με λίγα σουτ, λίγο χρόνο και μπόλικη πίεση.

Φάρος Κερατσινίου
Να αφήσουμε όμως τον Ολυμπιακό και να πάμε στην ομάδα έκπληξη του Κυπέλλου, τον Φάρο Κερατσινίου που έκανε το μεγάλο μπαμ και απέκλεισε τον ΠΑΟΚ.  Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, γνώρισε μια ήττα που πονάει. Όχι σαν του Άρη που η 20αρα στο ΟΑΚΑ ήταν αναμενόμενη και δεν πρέπει να τον προβληματίζει. Για τον ΠΑΟΚ είναι πισωγύρισμα, καθώς το να έπαιζε στον τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό θα τον κράταγε σε εγρήγορση και στόχο τίτλου και θα έβαζε και τον κόσμο στην εξίσωση.

 Άλλωστε ένα ματς τελικός είναι πάντα ένας τελικός και μπορείς να ελπίζεις να κάνεις την έκπληξη. Το σοκ είναι βαρύ, αλλά και αυτός θα πρέπει να παραμείνει προσγειωμένος και να κοιτάξει να πάρει την 5η θέση στο πρωτάθλημα, έχοντας μια αξιοπρεπή πορεία στην 2η φάση του Eurocup. Αν χαλάσει το μυαλό του θα κινδυνέψει η χρονιά που έχει ήδη διακυμάνσεις!

 Όσον αφορά στον Φάρο Κερατσινίου, τα λόγια είναι περιττά. Αν είχε 3-4 Αμερικανούς θα ήταν εξάδα στην Α1 εύκολα. Ο Πολέμης, παρά την απειρία του, έχει δείξει ότι είναι όνομα που μάλλον θα κρατήσουμε στα επόμενα χρόνια καθώς ο Φάρος είναι ήδη ομάδα Α1! Έχει χημεία, ενώ σαν ομάδα παίζει εξαιρετική άμυνα. Εξάλλου, έτσι απέκλεισε τον ΠΑΟΚ και νωρίτερα Κηφισιά, Λαύριο, Κολοσσό και Τρίκαλα. Είχαμε δει μόλις δύο φορές σε τελικό ομάδα της Α2 [(το 1987 ο Πανελλήνιος, το 2007 ο ΑΓΟΡ)! Μάγκας ο Φάρος!]

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Πρεμιέρα Ευρωλίγκα, Top-16. Ο Ολυμπιακός πήγε πεπεισμένος να νικήσει για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα. Και έτσι έγινε.

Ο εξαιρετικός Ολυμπιακός έκανε την Μπαρτσελόνα να φαίνεται χαμηλό εμπόδιο στην πρεμιέρα του top-16 της Ευρωλίγκας. Παίρνοντας σκορ και βοήθειες από όλους τους παίκτες του, ο πρωταθλητής Ελλάδας επικράτησε με 74-62

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού δεν ήταν το ενδεδειγμένο αφού ο Σπανούλης ήταν καλά κλεισμένος και δεν μπορούσε να βοηθήσει ούτε στη δημιουργία ούτε στο σκοράρισμα. Ακόμα και έτσι όμως οι Πειραιώτες εντόπισαν τους τρόπους να έχουν έναν σχετικό έλεγχο, κυρίως με τη δραστηριότητα του Παπαπέτρου και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο ουσιαστικά χωρίς απώλειες (14-14).
Την ώθηση για να δημιουργηθεί διαφορά την έδωσε αρχικά ο Τζέιμς (6 σερί πόντοι στην αρχή της δεύτερης περιόδου) και εν συνεχεία ο Σπανούλης που επανήλθε φρέσκος από τον πάγκο. Οι δύο αυτοί παίκτες συν τον Στρόμπερι και τον οίστρο στα ριμπάουντ έκαναν τελικά τη διαφορά στο πρώτο ημίχροινο. Από το 20-21 φτάσαμε στο 32-24 και στο 39-26 που έκανε ο Χάκετ με μπάζερ μπίτερ τρίποντο. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με 8 επιθετικά ριμπάουντ περισσότερα, την ίδια που η Μπαρτσελόνα είχε επτά χαμένες βολές (3/10).

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν είχε λόγο να διαφοροποιήσει το πλάνο της και φυσικά δεν το έκανε. Η μοναδική κακή είδηση που ήταν το 4ο φάουλ του Μιλουτίνοφ (στο 42-34) ουσιαστικά δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα καθώς η άμυνα του Ολυμπιακού δεν αντιμετώπισε εν γένει προβλήματα. Αντιθέτως, η άνοδος του τέμπο ευνόησε τους "ερυθρόλευκους" που έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 18 πόντους (52-34) παίρνοντας μάλιστα λύσεις από όλους τους παίκτες τους. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε τον τρόπο αλλά ούτε και το πλάνο να αντισταθεί ούσα πολύ άστοχη (10/24 δίποντα).
 Με τους Καταλανούς να συνεχίζουν να σπάνε τα καλάθια από κάθε απόσταση ο Ολυμπιακός δεν είχε την παραμικρή ανησυχία για την κατάκτηση της νίκης. Το σου του εξαιρετικά χρήσιμου Στρόμπερι για το 61-42 (35') ουσιαστικά έβαλε τους τίτλους σ' ένα ματς που εξελίχθηκε σε παράσταση μ' έναν πρωταγωνιστή. Τον ατσάλινο Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου που θα μπορούσε να εξασφαλίσει και μεγαλύτερη διαφορά από το +12.
Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-26, 56-40, 74-62

 Ο Σπανούλης έχει ξανασκοράρει 11 πόντους. Αλλά τις 9 ασίστ ουδείς μπορεί να τις ξεπεράσει αβασάνιστα. Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά όταν ξεκλείδωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδωσε τα πάντα για την ομάδα του. Και να φανταστεί κανείς ότι ο Λαρισαίος προέρχεται από τραυματισμό.

Πλήρης επικράτηση του Ολυμπιακού ο οποίος έπαιξε πολύ καλή άμυνα σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τίτλος τιμής για τον Σφαιρόπουλο ότι πήρε μεγάλες βοήθειες από ΟΛΟΥΣ τους παίκτες που χρησιμοποίησε. Ακόμα και ο Τζέιμς που έπαιξε 5 λεπτά, πέτυχε 6 πόντους και έβαλε το δικό του λιθαράκι για την κατάκτηση της νίκης.


Παναθηναϊκός
Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό είναι στο θεωρητικά εύκολο όμιλο και θέλει διπλά, αλλά έχει στο πρόγραμμα το ματς με την Φενέρ που είναι και το δυσκολότερο. Έχει και τις γνωστές αδυναμίες εκτός έδρας και η Φενέρ είναι σε φόρμα και πολύ γεμάτη ομάδα που δεν του ταιριάζει, καθώς μπορεί να τον χτυπήσει στο "3", ειδικά πολύ εύκολα στα πόδια.
Σήμερα, λοιπόν στις 21:00 ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Φενέρ Μπαχτσέ.

Ποδόσφαιρο ΑΕΚ-Εθνική Αστέγων

Ημέρες χαράς, ημέρες γιορτής και η ΑΕΚ έδωσε ένα ματς διαφορετικό από τα άλλα με την Εθνική Αστέγων.  ΑΕΚ και η Εθνική Αστέγων έπαιξαν ποδόσφαιρο, το απόλαυσαν  και έβαλαν πολλά γκολ στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, όπως έλεγε και το μότο του παιχνιδιού.
Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν στο γήπεδο αγκαλιασμένοι και έτσι βγήκαν και μετά την λήξη του ματς. Ο κόσμος στην εξέδρα χειροκροτούσε όλες τις όμορφες ενέργειες, χωρίς να δίνει απολύτως καμία σημασία, τι χρώμα φανέλα φορούσε ο ποδοσφαιριστής που τις έκανε.
Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την εθνική Αστέγων, ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό φιλικό για καλό σκοπό. Ήταν ένα ματς με πολλαπλά μηνύματα. Κυρίως για το πραγματικό νόημα του ποδοσφαίρου. Αυτό που απόλαυσαν οι δυο ομάδες. Αυτό που οι οπαδοί της ΑΕΚ χειροκροτούσαν ακόμα πιο θερμά τις προσπάθειες των αντιπάλων και πανηγύρισαν και το γκολ που πέτυχαν με πέναλτι στο 71' με τον Αντώνη Ταφίλη.
Φυσικά νικητής και ηττημένοι δεν υπάρχουν. Και ας πέτυχε η ΑΕΚ συνολικά έξι γκολ. Δυο γκολ με τον Ανάκογλου, ένα με τον Κορδέρο, ένα με τον Βάργκας, ένα με τον Γιαννούτσο και ένα με τον Φαγιέ για το τελικό 6-1. Αυτό που είχε σημασία, ήταν η χαρά του παιχνιδιού
 
Την παρουσία τους στο ΟΑΚΑ έδωσαν περίπου δυο χιλιάδες φίλαθλοι, για να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία. Επίσης στα επίσημα του ΟΑΚΑ ήταν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο αντιπεριφερειάρχης βορείου Τομέα Αττικής Γιώργος Καραμέρος και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Η ΑΕΚ καλωσόρισε τον κόσμο και τις δυο ομάδες μ' ένα πολύ ζεστό μήνυμα:
"Η ΑΕΚ ΠΑΕ σας καλωσορίζει στο αποψινό φιλικό παιχνίδι και ευχαριστεί τόσο την Εθνική ομάδα Αστέγων όσο φυσικά την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και το Ολυμπιακό Στάδιο για την τιμή που μας επεφύλαξαν με τη συμμετοχή μας σε αυτό.

Η ΑΕΚ της προσφυγιάς και οι φίλαθλοί της πρωτοπορούν σε τέτοιες δραστηριότητες, που αναδεικνύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου και με μηνύματα εναντίον της φτώχειας αλλά και κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού επιβεβαιώνουν την προέλευση και την ιστορία της ομάδας μας. Αποτελεί τιμή μας να τεθούμε αντίπαλοι αυτών των παιδιών, που με μία μπάλα στα πόδια δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Υιοθετούμε απόλυτα τη στάση ζωής τους ότι μία μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο! Χειροκροτήστε αυτούς τους αγωνιστές της ζωής και στηρίξτε τους".

 * Γράφει η Ελένη Τσέπελη