GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Προωθούμε την επέκταση του "πλαστικού χρήματος”». Τι θα γίνει με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων;

Καθησυχαστικός αλλά δεν διαψεύδει το δημοσίευμα του Βήματος ο κ. Αλεξιάδης. Δεν θα μειώσουμε τους μισθούς. Δεν θα μπουν "capita...

Καθησυχαστικός αλλά δεν διαψεύδει το δημοσίευμα του Βήματος ο κ. Αλεξιάδης.

Δεν θα μειώσουμε τους μισθούς. Δεν θα μπουν "capital controls" στους μισθούς». Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σχολιάζοντας το σημερινό πρωτοσέλιδο του Βήματος, που κάνει λόγο για «μόνιμο "capital control" για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους», μη επιβεβαιώνοντας, αλλά ούτε και διαψεύδοντάς το, ωστόσο, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο mega. «Το Υπουργείο Οικονομικών ούτε να επιβεβαιώνει, αλλά ούτε και να διαψεύδει δημοσιεύματα μπορεί», είπε.

«Να μην φοβάται κανείς για "capital controls", είτε για τέτοια», συμπλήρωσε ο αν. Υπουργός Οικονομικών, "καθησυχάζοντας" 3,2 εκ. περίπου δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, οι οποίοι βρίσκονται σε αναταραχή, μετά το σχετικό δημοσίευμα.

Ο κ. Αλεξιάδης, τέλος, υπογράμμισε πως, το συγκεκριμένο σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, για επέκταση του "πλαστικού χρήματος", θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2016, μετά και την ολοκλήρωση των σχετικών διαπραγματεύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς (επαγγελματίες, τράπεζες και λοιπούς), όπως τόνισε σχετικά.