GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χειροπέδες σε 2 ανήλικους για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται άλλος ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα  Εξιχνιάστηκαν ύστερα από ενδελεχείς ...

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται άλλος ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα 

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από ενδελεχείς έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, μία κλοπή από επιχείρηση και δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 25-9-2015 έως 26-10-2015, στο νομό Ξάνθης.

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης, στο Δροσερό Ξάνθης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο ημεδαποί, ηλικίας 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας,  ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα. 

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες, διότι, όπως προέκυψε, το παραπάνω χρονικό διάστημα, στο νομό Ξάνθης, ενεργώντας από κοινού με τον 25χρονο, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε, αφαίρεσαν δυο δίκυκλες μοτοσικλέτες και διέρρηξαν μια επιχείρηση, προκαλώντας φθορές σε αυτή και αφαιρώντας από το εσωτερικό της:

1 ηλεκτρονικό υπολογιστή
5 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές 
10 μπαταρίες αυτοκινήτων
το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
διάφορα μικροαντικείμενα  

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή του 17χρονου μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία βαλίτσα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σημειώνεται ότι ο 25χρονος και ο 16χρονος έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές ενώ ο 17χρονος για ληστείες και κλοπές. 

Επισημαίνεται ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 17 και 16 ετών, την 24-08-2015 διέφυγαν από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν.  

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.