GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αισιοδοξία σε ΠΑΣΟΚ-ΔημΑρ στην Ξάνθη – Χρ. Γκαρμπούνης: “Χρειάζονται ριζικές τομές”

-Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άνοιξε τα χαρτιά του στο FM100 Θέση σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν των δι...

-Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άνοιξε τα χαρτιά του στο FM100

Θέση σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν των διαδικασιών για την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην Ξάνθη, πήρε ο κ. Χρήστος Γκαρμπούνης, μιλώντας στον Ξάνθη FM100 το πρωί της Τετάρτης. 

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος,  όταν τα δύο κόμματα κατέληξαν σε κοινή εκλογική κάθοδο αποφασίστηκε σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες να τοποθετηθούν ως επικεφαλής εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ.

“Η σύμπραξή μας δεν είναι μόνο εκλογική, αλλά είναι και πολιτική και στο πλαίσιο αυτό έγινε μια συγκεκριμένη συμφωνία που προέβλεπε ότι σε κάποιους Νομούς η πρώτη θέση θα δινόταν στην ΔΗΜΑΡ. Με βάση αυτό προέκυψε και η δική μου συμμετοχή στην πρώτη θέση στην Ξάνθη” τόνισε ο ίδιος, φιλοξενούμενος στην εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, εξηγώντας πως “σαφέστατα και υπήρχαν αντιδράσεις. Υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα στην Ξάνθη η Δημοκρατική Συμπαράταξη να εκλέξει βουλευτή και για αυτό και το ενδιαφέρον. Στην Ελλάδα δεν έχουμε την πολιτική κουλτούρα των συνεργασιών και για αυτό και προέκυψαν κάποια προβλήματα”. 

Μάλιστα ο κ. Γκαρμπούνης, υπογράμμισε με νόημα πως – κρίνοντας από την προσωπική του εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα κοινά – οι όποιες διαφοροποιήσεις υπάρξουν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, σχετικά με την τελική εικόνα των κομμάτων μετά τις εκλογές, θα αποτυπωθούν και στην περιοχή. 

Δημοσκοπική άνοδος 
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Ξάνθη αναφέρθηκε και στην δημοσκοπική άνοδο που καταγράφει η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔημΑρ) λέγοντας πως “εγώ εκτιμώ ότι η πλειοψηφία του κόσμου θα συσπειρωθεί. Βλέπουμε άλλωστε και στις δημοσκοπήσεις ότι υπάρχει μια προοδευτική συσπείρωση. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι αναγκαιότητα το να δημιουργηθεί μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική παράταξη σε αυτό τον τόπο και για αυτό κάνουμε και αυτό το βήμα. Αλλά πρέπει να διευρυνθεί. Πιστεύω ότι και μετεκλογικά θα έχουμε και από άλλους πολιτικούς χώρους ανακατατάξεις να είστε σίγουροι για αυτό”. 

Διακύβευμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, δεν πρέπει να είναι – σύμφωνα με τον κ. Γκαρμπούνη – το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα το 3ο Μνημόνιο αλλά η υλοποίηση μιας συγκροτημένης στρατηγικής και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εξόδου από το παραγωγικό αδιέξοδο μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας αλλά και με την εφαρμογή ρηξικέλευθων μεταρρυθμίσεων.  

“Εμείς λέμε ότι και το 3ο Μνημόνιο να εφαρμοστεί στο ακαριαίο δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα της χώρας. Χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, χρειάζονται ριζικές τομές. Το ευρώ για παράδειγμα είναι ένα πολιτικό σχέδιο που στο επίκεντρό του θα πρέπει να έχει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την σύγκλιση των οικονομιών της Ευρώπης. Όταν θα γίνουν όλα αυτά η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα και όχι απομονωμένη στο δικό της νόμισμα” αναφέρει μεταξύ άλλων ο ίδιος. 

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν το κόμμα του θα συνεργαστεί μετεκλογικά με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γκαρμπούνης, διευκρινίζει πως “εμείς θεωρούμε ότι χρειάζονται ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις για την εφαρμογή ενός προγράμματος πέραν από τις μνημονιακές υποχρεώσεις. Στόχος μας είναι να είμαστε η 3η πολιτική δύναμη για να γίνουμε ο χρήσιμος πολιτικός παράγοντας που θα πάρει θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και με την ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πρώτος. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βγει 2ο κόμμα να πει ότι εγώ δεν συμμετέχω σε μια νέα κυβέρνηση. Μα αυτοί έφεραν το 3ο μνημόνιο, το ψήφισαν και θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες υλοποίησής ενός τέτοιου προγράμματος”.