GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρωτοποριακή υποδομή για ΑμεΑ στον Δήμο Καβάλας - Λειτουργεί με φωτοβολταϊκό σύστημα (+ΦΩΤΟ)

Ο δήμος Καβάλας είναι ο πρώτος Δήμος στο Νομό Καβάλας αλλά και σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ που τοποθέτησε τον μηχανισμό SEA TRAC σε οργανωμέ...

Ο δήμος Καβάλας είναι ο πρώτος Δήμος στο Νομό Καβάλας αλλά και σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ που τοποθέτησε τον μηχανισμό SEA TRAC σε οργανωμένη ακτή του. 

Το SEA TRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα στα κάτω άκρα, ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να απολαύσουν αυτόνομα μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια. 

Η μοναδική αυτή πατέντα του πανεπιστημίου Πατρών είναι ενεργειακά αυτόνομη αφού διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα και αντλεί ενέργεια από τον ήλιο. 

Το SEA TRAC έχει τοποθετηθεί ήδη στην Ακτή Καλαμίτσας και μάλιστα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία ξεκίνησε την προσπάθεια απόκτησής του εδώ και περίπου έναν χρόνο, βρέθηκε στην ακτή για να παρακολουθήσει την τοποθέτησή του. Πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί και επίσημα.