GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Υποδέχεται την Φλόγα της «ΑΓΑΠΗΣ» η Ξάνθη

Σας ενημερώνουμε ότι η υποδοχή της φλόγας της «ΑΓΑΠΗΣ» στην πόλη της Ξάνθης στα πλαίσια της 13ης   Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελον...

Σας ενημερώνουμε ότι η υποδοχή της φλόγας της «ΑΓΑΠΗΣ» στην πόλη της Ξάνθης στα πλαίσια της 13ης   Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης, του Κέντρου Πολιτισμού και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:15μμ στην πλατεία Μητροπόλεως. 
          
Η φλόγα ακολουθώντας την διαδρομή (ώρα έναρξης 18:00μμ) από Γηροκομείο Ξάνθης, οδός Εθελοντή Αιμοδότη, Ηλιουπόλεως, Πραξιτέλους, Περικλέους, Ανδρέου Δημητρίου, Παλαιών Πατρών Γερμανού, 28ης Οκτωβρίου, Τσιμισκή, Κωνσταντίνου Μπένη, Κεντρική Πλατεία, Βασ. Κωνσταντίνου,Πλατεία Αντίκα, Βασ. Σοφίας και περνώντας σχεδόν από τα στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων θα καταλήξει στην Πλατεία Μητροπόλεως όπου θα ανάψει ο βωμός.
         
Ο θεσμός της πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και για διάρκεια 40 ημερών οι εθελοντές αιμοδότες διασχίζουν όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος. Η φλόγα της Αγάπης, στο πέρασμα της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή όλων των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, των Φορέων των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, των περιφερειών, των Δήμων, των Ενοριών, των αθλητικών σωματείων αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων. Στο πέρασμα της σε ολόκληρη αυτή την πολύχρονη πλέον παρουσία της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή δεκάδων παιδιών και συμπολιτών μας. Επίσης αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευση των Ξανθιωτών σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στην περιοχή μας. Δεν είναι τυχαίο που από το 2003 ο σύλλογος της «Αγάπης» είναι ο πρώτος σε προσφορά φιαλών αίματος σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα και με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. ενώ μόνο για το έτος 2014 προσέφεραν τα μέλη του 6.115 μονάδες αίματος.
           
Το όλο εγχείρημα  φέτος είναι κάτω από την ηθική και οικονομική «ομπρέλα» με τον τίτλο «Η ΑΓΑΠΗ στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν μέχρι το πρωί της Τετάρτης στις 12μμ να δηλώσουν συμμετοχή και να προμηθευτούν τη συλλεκτική μπλούζα της λαμπαδηδρομίας από το γραφείο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στην πλατεία Διοικητηρίου (τηλ. 25410 22256) ενώ η φλόγα θα ξεκινήσει από τις 18:20μμ από το Γηροκομείο Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ αφού προηγηθεί εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης και άναμμα της δάδας από την καντήλα της Αγίας.          

Η συναυλία που θα ακολουθήσει μετά το πέρας της εκδήλωσης με τους γνωστούς καλλιτέχνες και συγκρότημα 1550 είναι αφιερωμένη από το Δήμο Ξάνθης στους νέους εθελοντές αιμοδότες της περιοχής μας. Οι 1550 δημιουργήθηκαν το 1998 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα albums . Έχουν συνεργαστεί στη σκηνή και στο στούντιο με καλλιτέχνες όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Ζιώγαλας, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Έλενα Παπαρίζου, Αντώνης Ρέμος και έχουν συνθέσει μουσική για την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Η Σκόνη Του Χρόνου (2009)». Έχουν εμφανιστεί και εξακολουθούν να εμφανίζονται στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Ελλάδας και έχουν περιοδεύσει επανειλημμένα σε Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία.

Γιάννης Ράνης–τύμπανα, Ρουσσέτος Δημητρόγλου –κιθάρες, Τάσσος Σταύρακας–πλήκτρα, Μηνάς Τσίγκος – φωνητικά, Ιωσήφ Μοσχόπουλος –κιθάρες, Γιάννης Κωστής  - μπάσο
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                   Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης