GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μικρή μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων στους καταλόγους ΟΑΕΔ

Ανεπαίσθητη ήταν η μείωση των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του ΟΑΕΔ, κατά τον Ιούνιο, ανεξάρτητα από το εάν αναζητού...

Ανεπαίσθητη ήταν η μείωση των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του ΟΑΕΔ, κατά τον Ιούνιο, ανεξάρτητα από το εάν αναζητούν εργασία ή όχι, παρότι πρόκειται κατεξοχήν για τον μήνα που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος και κατά συνέπεια οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού.

Αναλυτικά, κατά τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού ανήλθαν σε 933.460 άτομα. Για έναν ακόμη μήνα μάλιστα, από το σύνολο των εγγεγραμμένων, ένα ποσοστό της τάξεως του 8,35%, που αντιστοιχεί σε μόλις 77.960 άτομα, λαμβάνει επιδότηση ανεργίας.

Σε σχέση με τον Μάιο, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων καταγράφει μείωση κατά 5.474 άτομα, που κρίνεται σημαντικά περιορισμένος καθώς ο Ιούνιος είναι ο μήνας που αρχίζει η κορύφωση της θερινής τουριστικής περιόδου στη χώρα. Σε σχέση με τον Ιούνιο του 2014, εξίσου «κακό» μήνα για την απασχόληση, διαπιστώνεται μείωση εγγεγραμμένων ανέργων κατά 30.482 άτομα. 

Από τα υπόλοιπα στοιχεία του ΟΑΕΔ προκύπτει ότι διατηρείται πολύ υψηλός ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι ανήλθαν τον Ιούνιο σε 396.461 άτομα, που αντιστοιχεί στο 42,4% του συνόλου των ανέργων. Το ποσοστό πάντως των ανέργων που βρίσκονται χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών, έχει μειωθεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Μειωμένοι όμως είναι και οι άνεργοι που δικαιούνται επίδομα αδείας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων κατά τον μήνα Ιούνιο έφτασε τα 77.960 άτομα.