GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κάτοικος της Σαμοθράκης περιγράφει πως εξαπλώθηκε η φωτιά - "Την βλέπω να πλησιάζει" (+AUDIO)

Μαρτυρία του υπεύθυνου της εγκατάστασης «Kaoil» στο νησί για την πυρκαγιά «Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις εννέα το βράδυ της Τετάρτης. Ήμασ...

Μαρτυρία του υπεύθυνου της εγκατάστασης «Kaoil» στο νησί για την πυρκαγιά

«Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις εννέα το βράδυ της Τετάρτης. Ήμασταν στο λιμάνι της Καμαριώτισσας κι εκεί ήταν κι ένα όχημα της Πυροσβεστικής που ήταν σε επιφυλακή γιατί ο αέρας πνέει γύρω στα 8 με 9 μποφόρ κι υπήρχε κόκκινος συναγερμός. Είδαμε ξαφνικά το όχημα της Πυροσβεστικής να κάνει απότομη στροφή και να φεύγει. Το ακολουθήσαμε και λίγο έξω από την Καμαριώτισσα είδαμε στους πρόποδες του βουνού εκεί που είναι και μερικά σπίτια χτισμένα να καίει φλόγα μεγάλη», λέει στο protothema.gr o Δημήτριος Τσαχπίνης, υπεύθυνος της εγκατάστασης «Kaoil» στη Σαμοθράκη.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

«Μέσα σε μία ώρα η φωτιά επεκτάθηκε σε μία ακτίνα 3-4 χιλιομέτρων κι όσο πήγαινε η φωτιά μεγάλωνε, γιατί δυνάμωνε κι αέρας. Από τη μία μεριά της φωτιάς υπάρχει μία ύφεση, γιατί η μία της άκρη έφτασε στην άσφαλτο. Όμως, εκεί που ξεκίνησε η φωτιά τα πυροσβεστικά οχήματα δε μπορούσαν να πλησιάσουν, γιατί δεν υπάρχει δρόμος και περιμέναμε όλοι να φτάσει στην άσφαλτο, για να ξεκινήσει η κατάσβεση. Αυτό ήταν το μέτωπο που πήγαινε προς το κέντρο του νησιού στη χώρα κι εκεί έσβησε. Τώρα, ωστόσο, η άλλη άκρη της φωτιάς καίει και κατευθύνεται προς την Καμαριώτισσα. Εκεί απειλούνται σπίτια και η πυρκαγιά καίει πίσω από πρατήριο. Μίλησα πριν λίγο με τον πρατηριούχο και είπε ότι προς το παρόν δεν κινδυνεύει.  Έχει και φιάλες υγραερίου έξω από το πρατήριο σε μία αποθήκη με συρματόπλεγμα κι αν πλησιάσει η φωτιά ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος», προσθέτει.

«Εγώ είμαι τώρα στις εγκαταστάσεις και βρέχω με νερό την αυλή, γιατί έχουμε δεξαμενές και πετρέλαια. Η φωτιά από εδώ απέχει γύρω στα 1,5 χιλιόμετρα, αλλά φαίνεται. Στη φωτιά υπάρχουν κοντά δύο ξενοδοχεία με το ένα να είναι πιο κοντά στο μέτωπο. Υπάρχουν, όμως, κι ενοικιαζόμενα δωμάτια που απειλούνται, γιατί καίει σε κατοικημένη περιοχή. Όλος ο κόσμος από εκεί έχει φύγει. Όλοι μιλούν για ενδεχόμενο εμπρησμού. Εκεί όπου ξεκίνησε η φωτιά δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε κεραίες ούτε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Το πλοίο της γραμμής έφυγε από εδώ για την Αλεξανδρούπολη αν κανονικά το καράβι μένει στο λιμάνι το βράδυ. Αυτή τη στιγμή φορτώνει πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη και γύρω στις 04:30 με 05:00 θα είναι εδώ, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση», σημειώνει ακόμη ο κ. Τσαχπίνης.