GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χωρίς τηλεόραση και οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Ξάνθης – Ο Σ. Κάλφας για τη ΔΕΗ στο ΕΒΕ

Από τη στήλη ο Αδιάκριτος  Χωρίς την τηλεοπτική συντροφιά έχουν μείνει οι ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης οι οποίοι δεν έχουν ...

Από τη στήλη ο Αδιάκριτος 

Χωρίς την τηλεοπτική συντροφιά έχουν μείνει οι ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα από την ημέρα που η περιοχή προχώρησε στην ψηφιακή εποχή! Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ανέκυψε από τον Σεπτέμβριο και είναι γνωστό, καθώς λόγω κόστους δεν κατέστη εφικτή η αλλαγή των τηλεοπτικών συσκευών που είναι εγκατεστημένες μέσα στα δωμάτια των ασθενών. 
........

Πρόκειται για τις τηλεοράσεις που αποτελούσαν πρακτικά την μοναδική πηγή ψυχαγωγίας για όσους νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο. Όπως εξηγεί στην στήλη ο Διοικητής του Νοσοκομείου, πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λυθεί μιας και η τηλεόραση, καλώς ή κακώς, προσέφερε μερικές στιγμές ψυχαγωγίας αλλά και ενημέρωσης στους ασθενείς. Μάλιστα ο ίδιος διευκρινίζει πως κατά καιρούς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον διάφοροι Σύλλογοι να προχωρήσουν σε δωρεές στο Νοσοκομείο, με τον κ. Αθανάσιο Πάσχου, να τους ενημερώνει σχετικά και με αυτό το πρόβλημα, καθώς στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχουν τα χρήματα για την απόκτηση νέων τηλεοπτικών συσκευών, και το ζήτημα θα μπορούσε να διευθετηθεί πιθανόν μόνο μέσω κάποιας ή κάποιων δωρεών. 
........

Εξηγήσεις σχετικά με την αύξηση του κονδυλίου δαπάνης για τη ΔΕΗ στον προϋπολογισμό του ΕΒΕ, και μάλιστα κατά 42% ήτοι 2.500 ευρώ περίπου, επιχείρησε να δώσει ο Οικονομικός Επόπτης του φορέα κ. Σπύρος Κάλφας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα με τους Βαγγέλη Βασιλειάδη και Σταύρο Βλαχόπουλο. Ο κ. Κάλφας ανέφερε πως η αύξηση αποδίδεται στο γεγονός πως το ΕΒΕ καλύπτει τη δαπάνη για ρεύμα του Εμπορικoύ Συλλόγου και του Συλλόγου Καρκινοπαθών που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με το Επιμελητήριο καθώς και του Κοινωνικού Ιατρείου που βρίσκεται επί της οδού Μεσολογγίου. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε σχετικά με το εάν λειτουργεί ή όχι το εν λόγω Κοινωνικό Ιατρείο ο ίδιος δήλωσε άγνοια! (κάτι αντίστοιχο είχε δηλώσει και ο πρόεδρος του ΕΒΕ στην ίδια εκπομπή πριν από λίγες ημέρες)
........

“Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έρχονται αλλά δεν ξέρω εάν λειτουργεί δεν είμαι εγώ σε θέση να ελέγχω το εάν λειτουργεί ή όχι το Ιατρείο” ανέφερε ο ίδιος, προκαλώντας την έκρηξη των δύο εκδοτών, οι οποίοι του επισήμαναν πως δεν μπορεί το ΕΒΕ να μην ελέγχει το που πηγαίνουν τα χρήματα που δαπανά. Ο κ. Κάλφας ανέφερε πως “εγώ ξέρω ότι λειτουργεί αλλά δεν θέλω να είμαι και απόλυτος” ενώ δεσμεύτηκε πως θα κάνει επιτόπια έρευνα! 
........

Ερωτηθείς σχετικά με το ύψος της αύξησης που αποφασίστηκε για το κονδύλι που αφορά τη δαπάνη της ΔΕΗ, ο κ. Κάλφας ανέφερε πως “έγινε αύξηση 2.500 ευρώ γιατί πέρσι τα φέραμε ίσα βάρκα, ίσα πανιά και φέτος προστέθηκε και ο ανελκυστήρας και δεν μπορούμε να ξέρουμε το τελικό κόστος. Δεν θέλουμε να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους εκεί χωρίς θέρμανση ή να τους λέμε κλείστε τα φώτα. Εάν δεν χρειαστούν τόσα χρήματα δεν θα δαπανηθούν και όλα”. 
........

Βέβαια τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστή το Επιμελητήριο μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν, ενώ παραμένει άγνωστο το εάν θα υπάρξει και συνέχεια στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την τοποθέτηση της κας Ελένης Κίτσου στο τελευταίο Δ.Σ. του ΕΒΕ. 
........
Ο Αδιάκριτος