GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξήλωσαν πέτρινο παγκάκι στην Πλ. Διοικητηρίου – Βρώμα και... στρώμα στην Παιδική Χαρά

Από την Στήλη ο Αδιάκριτος  Ένα από τα πέτρινα παγκάκια που βρίσκεται πίσω ακριβώς από τον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας στην Πλατ...

Από την Στήλη ο Αδιάκριτος 

Ένα από τα πέτρινα παγκάκια που βρίσκεται πίσω ακριβώς από τον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας στην Πλατεία Διοικητηρίου, στην Ξάνθη, ξήλωσαν άγνωστοι μέχρι στιγμής και κάτω από επίσης άγνωστες συνθήκες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεγάλη σε μέγεθος κατασκευή, κάτι ωστόσο που δεν φάνηκε να προβληματίζει τους “ευσυνείδητους” πολίτες που επέλεξαν να το ξαπλώσουν στο έδαφος, καταστρέφοντας το. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στα παγκάκια – και δη τα πέτρινα – της νέας ενοποιημένης Κεντρικής Πλατείας της πόλης καθώς πρόσφατα αντίστοιχοι βανδαλισμοί σημειώθηκαν μπροστά ακριβώς από το κτίριο του Δημαρχείου, όπου επίσης καταστράφηκαν δύο πέτρινα παγκάκια. 
.......

Στην ίδια περιοχή ωστόσο οι βανδαλισμοί αλλά και οι παραφωνίες δεν λείπουν, μιας και σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από το κατεστραμμένο παγκάκι συναντά κανείς μιας παιδική χαρά... γεμάτη θλίψη! Πεταμένα σκουπίδια, κατεστραμμένα παιχνίδια, διαλυμένες κούνιες και τραμπάλες, φθορές στην ξύλινη περίφραξη καθώς και ένα ολόκληρο στρώμα είναι μερικά από αυτά που συναντά κανείς μέσα στον, θεωρητικά, χώρο αναψυχής των παιδιών που μοιάζει πολύ περισσότερο με μια μικρή χωματερή λίγα μέτρα από το Δημαρχείο της πόλης! Βέβαια η εικόνα αυτή δεν είναι τωρινή, αλλά εδώ και καιρό η εν λόγω παιδική χαρά κυριολεκτικά έχει αφεθεί στην τύχη της, παρά το γεγονός πως δαπανήθηκε ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό για την κατασκευή της. Σίγουρα η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως τους πολίτες που προχωρούν στους βανδαλισμούς ωστόσο σίγουρα η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αποποιείται των ευθυνών της, πόσο μάλλον όταν η ντροπιαστική αν όχι τριτοκοσμική αυτή εικόνα αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα πλέον του εμπορικού κέντρου της πόλης. Φυσικά, εάν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς και την δυσωδία που αναδύεται από τον χώρο της παιδικής χαράς τότε μόνο απογοήτευση αλλά και οργή θα αισθανθεί. 
........

Πραγματικά πρωτόγνωρες για την Ξάνθη των τελευταίων χρόνων οι εικόνες πολιτών σε κατάσταση πανικού έξω από Τράπεζες, σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων. Φαίνεται πως είναι αρκετοί αυτοί που πανικοβάλλονται εύκολα ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως δεν είναι λίγοι και αυτοί που παρουσιάζουν ανισόρροπα αντανακλαστικά στα όσα συμβαίνουν στην χώρα, καθώς το πρωί του Σαββάτου συνωστίζονταν έξω από τα ΑΤΜ της πόλης περιμένοντας στην ουρά για να κάνουν αναλήψεις, προφανώς υπό τον φόβο αρνητικών οικονομικών εξελίξεων για την χώρα, και από το βράδυ, οι ίδιοι, έτρεχαν να τα... κάψουν στα μπουζούκια! Η ψυχραιμία και η νηφάλια σκέψη σίγουρα πρέπει να υπερισχύσουν του πανικού, ώστε και η έκφραση των πολιτών μέσω του δημοψηφίσματος να μην θυμίζει σε τίποτα το κακό παράδειγμα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων. 
........

Κάποιοι βέβαια μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση βρήκαν βήμα για να κατηγορήσουν για ακόμη μια φορά για τα δεινά αυτής της χώρας τα ΜΜΕ, τα οποία ως γνωστόν στοιβάζουν όλα μέσα στο ίδιο τσουβάλι, ασκώντας κριτική που τις περισσότερες φορές δεν στηρίζεται καν σε γεγονότα, πυροβολώντας ασύστολα. Σίγουρα τα ΜΜΕ, και δη αυτά που μόνο ως ΜΜΕ δεν λειτουργούν (όχι τώρα, αλλά εδώ και δεκαετίες) σε αυτή την χώρα φέρουν τις δικές τους ευθύνες για την κατάντια της Ελλάδας. Αυτό ωστόσο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για όλους αυτούς που φέρουν εξίσου σημαντικές, εάν όχι ακόμη πιο σοβαρές, ευθύνες για το που κατέληξε σήμερα αυτή η χώρα και δεν είναι άλλοι από τους πολίτες που δημοκρατικά εδώ και δεκαετίες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. 
.......
Ο Αδιάκριτος