GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τιμήθηκε η μνήμη των Ελλήνων του Πόντου στη συγκινητική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Νέστου

Η ανάγκη διατήρησης της εθνικής μνήμης ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στη Χρυσούπολη για την γε...

Η ανάγκη διατήρησης της εθνικής μνήμης ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στη Χρυσούπολη για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπολυος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Νέστου Περικλής Αμπεριάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γάκης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Νέστου, πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και πολύ κόσμος. 

Η εκδήλωση της οποίας τη διοργάνωση είχε ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου, ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο μνημείο που ανεγέρθηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου και τη συνδρομή του Δήμου Νέστου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Τιμήθηκε η μνήμη των Ελλήνων του Πόντου στη συγκινητική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Νέστου

Στη συνέχεια, ο κεντρικός ομιλητής, δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης, που παρουσίαζε την εκπομπή «Αληθινά Σενάρια» στην ΕΤ3, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στο ιστορικό αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος, αλλά κυρίως παρουσίασε σε προτζέκτορα μερικές ιστορίες, αληθινά ρεπορτάζ, ιστορίες που γίνονται η αφορμή για να αναδειχτεί το μεγαλείο του ανθρώπου και της θέλησής του. 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Νέστου Στάθης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος. 

Η εκδήλωση έκλεισε με τα εδέσματα που προσέφεραν οι γυναίκες του Συλλόγου στους παρευρισκομένους.