GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σάρκα και οστά παίρνει η πέμπτη παιδική βιβλιοθήκη στον Έβρο - Εγκαίνια στα Δίκαια

Σάρκα και οστά λαμβάνει ένας νέος χώρος εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για παιδιά στα ακριτικά Δίκαια του νομού Έβρου μία ανάσα από τα ελληνοβ...

Σάρκα και οστά λαμβάνει ένας νέος χώρος εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για παιδιά στα ακριτικά Δίκαια του νομού Έβρου μία ανάσα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. 

Συνολικά 133 παιδιά από τα Δίκαια και τους γειτονικούς οικισμούς αποκτούν πλέον πρόσβαση σε μία ολοκαίνουργια, πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη με περίπου 1.200 βιβλία, υπολογιστή και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Πρόκειται για την πέμπτη βιβλιοθήκη που δημιούργησε το Δίκτυο Εθελοντών “Δημοσιογράφοι σε δράση” (Journalists Acting) με τη πολύτιμη συνδρομή εταιρειών, φορέων χορηγών και ιδιωτών και βέβαια την προσωπική δουλειά πληθώρας εθελοντών και την υποστήριξη των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων. Η δημιουργία της βιβλιοθήκης κατέστη δυνατή χάρη στην ευγενική χορηγία των ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis (Μέγας Χορηγός), που έχουν αναλάβει την επίπλωση και διακόσμηση όλων των βιβλιοθηκών στο πλαίσιο της δράσης «Journalists Acting για τα παιδιά Ακρίτες».

Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης, που δημιουργήθηκε σε χώρο του Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου στα Δίκαια συνολικής επιφάνειας 80 τμ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι.

Είναι η πρώτη βιβλιοθήκη που υλοποιείται από το Δίκτυο Εθελοντών Journalists Acting στην περιοχή της Θράκης και έρχεται να προστεθεί στις τέσσερις βιβλιοθήκες που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο και λειτουργούν σε απομακρυσμένα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Κεντρικής Μακεδονίας και δη στην Κρανιά Γρεβενών, το Λιβάδι Ελασσόνας, τους Κουκλιούς Ιωαννίνων και τις Μουριές Κιλκίς.