GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Αστυνομικός Σταθμός της Γενισέας για ολόκληρο τον κάμπο – Οι αφίσες που δεν τις μάζεψε κανείς

Από την στήλη ο Αδιάκριτος  Μετά τον Αστυνομικό Σταθμό Σελέρου, που πριν από μερικές εβδομάδες ξεκίνησε να υπολειτουργεί λόγο έλλειψης...

Από την στήλη ο Αδιάκριτος 

Μετά τον Αστυνομικό Σταθμό Σελέρου, που πριν από μερικές εβδομάδες ξεκίνησε να υπολειτουργεί λόγο έλλειψης προσωπικού, σειρά πήρε και ο Αστυνομικός Σταθμός Ευλάλου, που ακολουθεί την ίδια ακριβώς υποβαθμισμένη λογική λειτουργίας. Οι ελλείψεις σε προσωπικό που καταγράφονται στις υπηρεσίες της Αστυνομίας στον Νομό άλλωστε είναι γνωστές εδώ και καιρό ενώ έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές σε όλους τους αρμόδιους. Ωστόσο παρά τις δεσμεύσεις, αλλά και τις υποσχέσεις των πολιτικών της περιοχής, μέχρι και σήμερα το πρόβλημα στελέχωσης δεν έχει λυθεί με εμφανή πλέον τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί. 
........

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, κ. Πέτρος Χατζηαντωνίου, στο νέο οργανόγραμμα οι οργανικές θέσεις έχουν μειωθεί ενώ από την πλευρά τους οι Αστυνομικοί καταβάλλουν προσπάθειες αυτό να ανατραπεί. “Σκοπός μας είναι να αλλάξει αυτό, να αυξηθεί ο αριθμός των Αστυνομικών για να μπορεί να αστυνομευτεί καλύτερα ο Νομός” τονίζει μεταξύ άλλων ο ίδιος. 
........

Άλλωστε, το γεγονός ότι πλέον ολόκληρος ο κάμπος της Ξάνθης, ήτοι οι Δήμοι Αβδήρων και Τοπείρου εξυπηρετείται από το Αστυνομικό Τμήμα της Γενισέας σίγουρα καταμαρτυρεί πολλά για το πρόβλημα, το μέγεθός του αλλά και τις συνέπειες που αυτό έχει στην τοπική κοινωνία.  
........

“Είναι μια πολύ μεγάλη περιοχή. Έχουν μεταφερθεί συνάδελφοι στην Γενισέα για να αστυνομεύουν πρακτικά δύο ολόκληρους δήμους. Θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 3 οχήματα και 2 άτομα ανά βάρδια για όλη αυτή την περιοχή, αλλά αυτή την στιγμή υπάρχει 1 περιπολικό με 1 άτομο” συμπληρώνει ο κ. Χατζηαντωνίου, διευκρινίζοντας πως οι συνάδελφοί του καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να εξυπηρετήσουν όσον το δυνατόν καλύτερα τους πολίτες. 
........

Φυσικά το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί και για την επίλυσή του απαιτούνται δραστικές, άμεσες και πρακτικές παρεμβάσεις που θα φέρουν αποτελέσματα, και όχι φαραωνικές και βαρύγδουπες δηλώσεις άνευ ουσίας. Ίσως θα έπρεπε κάποιοι να σκύψουν πάνω από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και να αφήσουν στην άκρη τις μικροπολιτικές τους πρακτικές, που στόχο έχουν μόνο τον εύκολο και φθηνό εντυπωσιασμό. 
........

Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στην Ξάνθη, καθώς μετά από μια άρτια και άκρως επιτυχημένη διοργάνωση που μόνο θετικά συναισθήματα άφησε πίσω της μερίμνησαν ώστε να απομακρυνθούν οι αφίσες που είχαν τοποθετήσει μέσα στην πόλη για να κάνουν γνωστές τις εκδηλώσεις στο κοινό. Έτσι, αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ξεχύθηκαν στους δρόμους μαζεύοντας τις αφίσες τους και τοποθετώντας τα μέσα σε σακούλες σκουπιδιών. 
........

Και μόνο η πράξη αυτή αξίζει χιλιάδες συγχαρητήρια ενώ καταδεικνύει για πολλοστή φορά πως υπάρχουν άνθρωποι με ήθος αλλά και ευσυνειδησία στην περιοχή, που προσφέρουν έργο και πολιτισμό (στην προκειμένη) αθόρυβα και διακριτικά, συνεισφέροντας ωστόσο ουσιαστικά στην βελτίωση της καθημερινότητας όλων. 
........

Εάν κανείς φυσικά επιχειρήσει να συγκρίνει την κίνηση αυτή των διοργανωτών, μιας εκδήλωσης που ήταν δωρεάν για το κοινό, με τις πρακτικές και λογικές που ακολουθούν εδώ και χρόνια δεκάδες επαγγελματίες που είτε δραστηριοποιούνται στην περιοχή είτε έρχονται απλά για μια αρπαχτή, γεμίζοντας ολόκληρη την πόλη με αφίσες τις οποίες μετά παρατούν στην τύχη τους, τότε σίγουρα θα απογοητευτεί. Τώρα εάν η σύγκριση αυτή επεκταθεί και στην περίπτωση των πολιτικών, με τα χιλιάδες φυλλάδια και τις αφίσες που σκορπούν μέσα στην πόλη, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο απογοητευτικό για όλους. 
........
Ο Αδιάκριτος