GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μηχανάκι χτύπησε πεζή πάνω στο πεζοδρόμιο της Βενιζέλου στην Ξάνθη – Πετάχτηκε από το πουθενά

-Είχε άγιο το θύμα μιας και δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ θα μπορούσε να είχε συμβεί κάτι πιο σοβαρό  Ένα ιδιαίτερο ατύχημα σημειώθη...

-Είχε άγιο το θύμα μιας και δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ θα μπορούσε να είχε συμβεί κάτι πιο σοβαρό 

Ένα ιδιαίτερο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής επί της οδού Βενιζέλου στην Ξάνθη, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγός δικύκλου που κινείτο πάνω στο πεζοδρόμιο (!) συγκρούστηκε με πεζή γυναίκα που εκείνη τη στιγμή έβγαινε από κατάστημα. 

Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθούν αρκετοί οδηγοί δικύκλων αλλά και ποδηλάτων ακόμη και Ι.Χ. αυτοκινήτων οι οποίοι συνήθως, και ενώ βρίσκονται πάνω στην οδό Βενιζέλου, θέλουν να κατευθυνθούν προς την Κεντρική Πλατεία ή περιοχές προς την Παλιά Πόλη επιλέγοντας να διασχίσουν, με ό,τι αυτό μπορεί να εγκυμονεί για τους υπόλοιπους περαστικούς ή οδηγούς, αντίθετα την οδό Βενιζέλου κινούμενοι τόσο πάνω στον δρόμο όσο και πάνω στο πεζοδρόμιο. 

Στην προκειμένη περίπτωση, ο οδηγός του δικύκλου κυριολεκτικά εμφανίστηκε από το πουθενά να κινείται πάνω στο πεζοδρόμιο με το θύμα να μην τον αντιλαμβάνεται έγκαιρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Περαστικοί που αντιλήφθηκαν το τί είχε συμβεί έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν την άτυχη γυναίκα η οποία ευτυχώς και για καλή της τύχη δεν χτύπησε σοβαρά. 

Όπως επισημάνθηκε ήδη, αρκετοί είναι αυτοί που σε καθημερινή βάση παρανομούν κινούμενοι αντίθετα στον μονόδρομο για να προσεγγίσουν πιο εύκολα την Κεντρική Πλατεία της πόλης από το να διανύσουν μερικά χιλιόμετρα παραπάνω, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το μοιραίο αποφεύχθηκε στο παρά ένα. 

Βέβαια, το πρόβλημα πλέον φαίνεται πως επεκτείνεται και στα πεζοδρόμια της εν λόγω οδού, τα οποία ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερα στενά ενώ σε πολλές των περιπτώσεων καταλαμβάνονται από Ι.Χ.