GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μεγάλες ουρές στα ΑΤΜ της Θράκης – Πανικός και ένταση έξω από τις Τράπεζες (+ΦΩΤΟ)

-Κίνηση που κατά τη διάρκεια της ημέρας αυξήθηκε αισθητά σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Έβρο  -Αυξημένη κίνηση στα βενζινάδικα αλλά και στα σού...

-Κίνηση που κατά τη διάρκεια της ημέρας αυξήθηκε αισθητά σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Έβρο 
-Αυξημένη κίνηση στα βενζινάδικα αλλά και στα σούπερ μάρκετ κυρίως για ζυμαρικά και αλεύρι 

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν το Σάββατο έξω από τις Τράπεζες σε ολόκληρη την Θράκη, με τους πολίτες να προσέρχονται πανικοβλημένοι, φοβούμενοι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στην χώρα, πραγματοποιώντας μαζικά αναλήψεις. 

Η εικόνες που καταγράφονται στα ΑΤΜ μόνο συνηθισμένες δεν είναι, παρά το γεγονός πως αρκετοί πολίτες είδαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να πιστώνονται χρήματα μισθοδοσίας ή συντάξεων το βράδυ της Παρασκευής. Το προφανές είναι η επιμονή αλλά και η αγωνία αρκετών καταναλωτών να “προλάβουν”, όπως αναφέρουν, να βγάλουν τα χρήματά τους από τις Τράπεζες, πιθανώς φοβούμενοι κάποια αρνητική εξέλιξη. 

Την ανησυχία και τον φόβο των πολιτών εντείνει και το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας αλλά και αβεβαιότητας που επικρατεί, το οποίο άλλωστε καταγράφεται εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να παρατηρείται ένας ευρύτερος περιορισμός δαπανών. 

Πήραν μπόι οι ουρές
Στην Ξάνθη όσο και την Αλεξανδρούπολη αλλά και την Κομοτηνή, ήδη από τα ξημερώματα του Σαββάτου και μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού με το οποίο έγινε γνωστή η πρόθεση της Κυβέρνηση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δεν ήταν λίγοι αυτοί που βρέθηκαν στο πλησιέστερο ΑΤΜ για να πραγματοποιήσουν αναλήψεις. 

Το πρωί το Σαββάτου, έξω από τις Τράπεζες άρχισαν να σχηματίζονται ουρές, κυρίως από ηλικιωμένους πολίτες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας οι ουρές αυξάνονταν ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η εικόνα πολιτών να στέκονται στην σειρά έξω από ένα ΑΤΜ δεν ήταν μεμονωμένη αλλά την συναντούσε κανείς σχεδόν παντού. 

Στο Κέντρο της Ξάνθης!
Στην Ξάνθη, στα κεντρικά Τραπεζικά καταστήματα, κυριολεκτικά επικρατούσε το αδιαχώρητο, με τις ουρές να αυξάνονται συνεχώς ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης κυρίως με αυτούς που πραγματοποιούσαν περισσότερες από μια συναλλαγές, αυξάνοντας την ταλαιπωρία των υπολοίπων. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στην σειρά για αναλήψεις ανέμεναν όχι μόνο συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι αλλά άνθρωποι όλων των ηλικιών, αρκετοί εκ των οποίων πανικοβλήθηκαν από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. 

Αντίστοιχη εικόνα συναντούσε κανείς σε όλα τα ΑΤΜ του Νομού, ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο στον Ζυγό, όπου και εκεί υπήρχαν ουρές και μάλιστα μεγάλες (πράγμα σχεδόν σπάνιο). 

Στην Κομοτηνή αλλά και στον Έβρο ήταν επίσης μεγάλη η προσέλευση των πολιτών στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, ενώ αρκετοί αντιμετώπισαν προβλήματα με τις αναλήψεις τους.  “Ένα μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ ! όλη η Αλεξανδρούπολη ξέμεινε από λεφτά. Ένα 20ρικο είχα και αυτό δεν μπορώ να το πάρω μέχρι την Δευτέρα. Μπράβο!” σημειώνει χρήστης του twitter, από την περιοχή στον προσωπικό του λογαριασμό, ενώ άλλος χρήστης από την Κομοτηνή αναφέρει πως “σήμερα Κομοτηνή ουρά 10-15 ατόμων στα 2-3 κεντρικά ATM άδεια τα άλλα και τα βενζινάδικα αναδουλειές”. 
ΦΩΤΟ: ThrakiToday / ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ / EVROS24

Στις ουρές της Κομοτηνής πολίτες όλων των ηλικιών 

Εικόνα από την Κομοτηνή το Σάββατο 

Αυξημένη κίνηση και στην Αλεξανδρούπολη