GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο παλιό μονοπάτι ανάμεσα στα χωριά Χαλέπι και Πασχαλιά 13 ορειβάτες του ΕΟΣ Ξάνθης

Μια οκτάωρη διαδρομή ορειβατικού αλλά και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στο παλιό μονοπάτι που συνδέει τα χωριά Χαλέπι και Πασχαλιά, είχαν ...

Μια οκτάωρη διαδρομή ορειβατικού αλλά και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στο παλιό μονοπάτι που συνδέει τα χωριά Χαλέπι και Πασχαλιά, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι συμμετείχαν στη δραστηριότητα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης την Κυριακή 7 Ιουνίου. 

Με αφετηρία το χωριό Χαλέπι, η ομάδα των 13 ορειβατών διένυσε 25 χιλιόμετρα σε όμορφο δασικό μονοπάτι, δίπλα σε ρέμα, κάνοντας και μια παράκαμψη δύο ωρών για χάρη της επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο του κάστρου του Αερικού, η κατασκευή του οποίου ανάγεται στα κλασσικά χρόνια. Η κατάληξη στη φιλόξενη ταβέρνα του χωριού Πασχαλιά ήταν το καλύτερο δυνατό τελείωμα της απολαυστικής πορείας.

Η επόμενη προγραμματισμένη δραστηριότητα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης αφορά το τριήμερο 26-28 Ιουνίου και συνδυάζει τα Ζαγοροχώρια με το Μέτσοβο. Με αφετηρία τη Βωβούσα (1050μ) θα πραγματοποιηθεί διήμερη διάσχιση, που περνώντας από την κορυφή Φλέγγα (2157μ), θα καταλήξει στο Μέτσοβο (1107μ). Η διαμονή θα γίνει σε σκηνές και η διάρκεια της πορείας θα είναι 8+8 ώρες. Βαθμός δυσκολίας: 4.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της διάσχισης,

Γιώργο Μπακαλίδη στα τηλ. 2541073478 ή 6948615813.
Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης σας εύχεται ένα όμορφο καλοκαίρι !!
Από τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης