GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έκλεψαν μηχανάκι και ένα... μπεκ μέσα από αυλή – Σύγχρονη μουσική αγωγή στην Ξάνθη!

Από την στήλη ο Αδιάκριτος Ένα μηχανάκι και ένα αγροτικό μπεκ ποτίσματος αξίας 500 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες πριν απ...

Από την στήλη ο Αδιάκριτος

Ένα μηχανάκι και ένα αγροτικό μπεκ ποτίσματος αξίας 500 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες πριν από μερικές ημέρες από αυλή σπιτιού στη Διομήδεια της Ξάνθης. Οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες μέσα στην νύχτα, οι οποίοι και κατάλαβαν τις απώλειες το πρωί της επομένης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφονται ολοένα και περισσότερα περιστατικά κλοπών δικύκλων, στα περισσότερα εκ των οποίων πρωταγωνιστούν συνήθως σεσημασμένοι ληστές από την περιοχή. 

........

Μια εντυπωσιακή μουσική παράσταση παρουσίασαν το πρωί της Κυριακής σε γνωστό ξενοδοχείο της Ξάνθης σπουδαστές όλων των ηλικιών της Σχολής Μουσικής “Σύγχρονη Μουσική Αγωγή”. Οι μαθητές ολοκληρώνοντας τον φετινό κύκλο σπουδών τους παρουσίασαν στο κοινό, φίλους και συγγενείς, τη δουλειά τους παίζοντας αρμόνιο, κιθάρα, πιάνο, μπουζούκι αλλά και βιολί, και τραγουδώντας. 
Ανάμεσα στους μαθητές και ένα από τα νεότερα σε ηλικία μέλη της οικογένειας του ThrakiToday, η Ιωάννα Βασιλειάδου, που έπαιξε στο πιάνο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν ενώ μετά το πέρας της παράστασης δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του κοινού που έδωσε το παρών στην εκδήλωση, καθώς και τις ευχές για καλή πρόοδο και διαρκή βελτίωση.  

........

Ούτε το μικρό θερινό θεατράκι της Κεντρικής Πλατείας δεν κατάφερε να γεμίσει το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος που ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. 
Η εικόνα που παρουσίαζε το μικρό θεατράκι σίγουρα πρέπει να προκαλέσει προβληματισμό, μιας και ένα κόμμα που ήρθε μόλις πριν λίγο καιρό στην εξουσία και μάλιστα με ιδιαίτερα εντυπωσιακά ποσοστά φαίνεται πως δεν κατάφερε να συσπειρώσει έναν σεβαστό αριθμό πολιτών σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα και σε μια ομιλία που σίγουρα θα έπρεπε να κεντρίσει το ενδιαφέρον περισσότερων. 
Φυσικά οι εποχές που η παρουσία και μόνος ενός Υπουργού ή πρωτοκλασάτου στελέχους της κυβέρνησης στην περιοχή προκαλούσε κυριολεκτικά πανζουρλισμό, έχουν παρέλθει για τα καλά, αλλά από την άλλη και η εικόνα ενός τόσο μικρού χώρου με άδεια καθίσματα και “άνετους” ακροατές, σίγουρα δεν μπορεί να παραμείνει ασχολίαστη.  

........

Καλό σκουπίδι είναι μόνο το μαζεμένο σκουπίδι... με αυτή την ατάκα θα μπορούσε κανείς σίγουρα να γίνει εφήμερα διάσημος ακολουθώντας το παράδειγμα του γνωστού σε όλους “φιδάκια”, αρκεί να συνόδευε την ατάκα του και με μια σπαρταριστή περιγραφή σχετική με το πως “εξαφανίζει” κανείς τα σκουπίδια από την Ξάνθη. Κάδοι που ξεχειλίζουν και κάδοι άδειοι από μέσα και γεμάτοι σκουπίδια απ' έξω συνθέτουν την εικόνα που συναντά κανείς σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σπεύδουν να επιρρίψουν ευθύνες στην Δημοτική Αρχή, την οποία και κατηγορούν για ανυπαρξία, με την τελευταία να επικαλείται έλλειψη προσωπικού που σίγουρα  είναι αλήθεια. 
Από την άλλη ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να παραλείψει και το γεγονός πως ολοένα και περισσότεροι – δυστυχώς – είναι αυτοί που λειτουργώντας εντελώς ανεύθυνα και απολίτιστα στη θέα ενός γεμάτου κάδου επιλέγουν να πετάξουν τα σκουπίδια τους έξω, ή να τον φορτώσουν επιπλέον, αντί να αναζητήσουν κάποιον άλλον άδειο. Όπως λέει άλλωστε και ο λαός, το σκουπίδι χέρι το πετάει, και εάν όλοι οι πολίτες δεν λειτουργούν ευσυνείδητα αλλά έρχονται με τρόπο ανεύθυνο να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τις ζωές όλων, τότε τα προβλήματα αυτής της κοινωνίας δεν θα λύνονται ποτέ. Φυσικά, η αγανάκτηση σε βάρος της Δημοτικής Αρχής αλλά και η κριτική του τρόπου με τον οποίον αυτή αντιμετωπίζει – ή δεν αντιμετωπίζει – τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών είναι πάντα θετική και γόνιμη, ωστόσο δεν αρκεί κανείς να μένει στην κριτική, αλλά να σταχυολογεί τις θέσεις του έχοντας ως σημείο αναφοράς την ανυπαρξία ή μη των εκλεγμένων πολιτικών, αλλά και τις ικανότητες που τελικώς επιδεικνύουν, και σε κάθε εκλογική διαδικασία να ασκεί το δικαίωμά του με τον πιο συνετό τρόπο! Άλλωστε, όπως τα σκουπίδια τα πετάει χέρι, έτσι και την ψήφο σε πρόσωπα ανίκανα, πάλι χέρι την πετάει. 
........

Ο Αδιάκριτος