GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρωτιά της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών στην Ξάνθη – Άνοδος για τις Αριστερές “δυνάμεις”

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή παραφωνίες και με την επικράτηση της ΔΑΚΕ  ολοκληρώθηκαν στην Ξάνθη οι εκλογές αντιπροσώπων για την 84η Γ.Σ. ...

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή παραφωνίες και με την επικράτηση της ΔΑΚΕ  ολοκληρώθηκαν στην Ξάνθη οι εκλογές αντιπροσώπων για την 84η Γ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. 

Η ΔΑΚΕ/ΠΕ Ξανθης αναδείχθηκε πρώτη δύναμη ενώ σημαντική άνοδο κατέγραψαν και οι δυνάμεις της Αριστεράς. 

Σε ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα, επισημαίνει πως  “και στις σημερινές εκλογές του συλλόγου μας για την εκλογή αντιπροσώπων για την 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ η ΔΑΚΕ/ΠΕ Ξάνθης αναδείχτηκε ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συναδέλφους που επιβραβεύουν τις προσπάθειές μας. 

Για μία ακόμη φορά οι συνάδελφοί μας στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σ’ αυτούς που προσπαθούν να μας διχάσουν. 

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε με συνέπεια, δυναμισμό, ήθος, αξιοπρέπεια και αρχές ενάντια στις άδικες πολιτικές που υποβάθμισαν τη ζωή και το έργο μας, έπληξαν την αξιοπρέπειά μας και ακύρωσαν τα όνειρά μας. Συνεχίζουμε μαζί. Αξίζουμε περισσότερα” .

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Επιτροπή εκπαιδευτικών Ξάνθης του ΠΑΜΕ, στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως "χαιρετίζουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες που στις εκλογές της 4ης Ιούνη στηρίξανε το ψηφοδέλτιό της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, συνεχίζοντας για άλλη μια χρονιά τη σταθερή ανοδική πορεία τω ταξικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της αλλαγής των συσχετισμών στην Ομοσπονδία. Ακόμα, βέβαια, πολλά βήματα πρέπει να γίνουν καθώς παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός «καλά κρατούν», κάτι που εκφράστηκε και στην ίδια τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης.

Καλούμε  όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες να απαντήσουμε μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και θεσμοί (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ). Να πάρουμε θέση μάχης απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, που τσακίζουν ότι εργατικό δικαίωμα απέμεινε. Να στείλουμε μήνυμα μαχητικής αντίστασης και διεκδίκησης στις νέες προκλητικές αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων". 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις εκλογές της 4/6/2015 είναι τα εξής:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ. 23/10/2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΟΕ 4/6/2015
ΨΗΦΙΣΑΝ
636
ΨΗΦΙΣΑΝ
677
ΑΚΥΡΑ
7
ΑΚΥΡΑ
7
ΛΕΥΚΑ
38
ΛΕΥΚΑ
23
ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΕΔΡΕΣ
ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΕΔΡΕΣ
ΔΑΚΕ ΠΕ
238
40,27%
3
ΔΑΚΕ ΠΕ
271
41,89%
3
ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒ.
194
32,83%
2
ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒ.
198
30,60%
2
ΑΓΩΝ.ΣΥΣΠ.
83
14,04%
1
ΑΓΩΝ.ΣΥΣΠ.
96
14,84%
1
ΔΗ.ΣΥ.
76
12,86%
1
ΔΗ.ΣΥ.
82
12,67%
1


Εκλέγονται
Παπαδάκης Φάνης – Ντούμος Δημήτριος – Παπαεμμανουήλ Χριστόδουλος