GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κρούουν τον κώδωνα οι Αστυνομικοί για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Ξάνθη

-Π. Χατζηαντωνίου: “Υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και μεγάλος φόβος για ασθένειες” -Παρά τις δεσμεύσεις και τις δηλώσεις επί δηλώσεων η Ασ...

-Π. Χατζηαντωνίου: “Υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και μεγάλος φόβος για ασθένειες”
-Παρά τις δεσμεύσεις και τις δηλώσεις επί δηλώσεων η Αστυνομική Σχολή παραμένει φυλακή ψυχών 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για ακόμη μια φορά οι συνδικαλιστικές Αστυνομικοί για τη συνέχιση λειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής στην Ξάνθη ως Κέντρο Κράτησης Μεταναστών. 

Με αφορμή την τελευταία επιστολή τους για τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στο Κέντρο Κράτησης, ο κ. Πέτρος Χατζηαντωνίου, Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών, αναφέρει μεταξύ άλλων πως αυτή τη στιγμή στη Σχολή υπάρχει φόβος για την εξάπλωση ασθενειών τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες που κρατούνται εκεί όσο και για το προσωπικό της Αστυνομίας που έχει επιφορτιστεί με τα καθήκοντα της φύλαξης. 

Παράλληλα, διευκρινίζει πως οι εγκαταστάσεις ήταν σχεδιασμένης για τη λειτουργία μιας Αστυνομικής Σχολής και όχι ενός Κέντρου Κράτησης Μεταναστών, ενώ τονίζει πως παρά τις δεσμεύσεις και τα δηλώσεις περί “προσωρινής” λειτουργίας του Κέντρου Κράτησης αυτό φαίνεται να λαμβάνει πλέον μόνιμο χαρακτήρα. 

“Στο παρελθόν υπήρξε συνάδελφος που βρέθηκε σε καραντίνα γιατί υπήρχε ένδειξη φυματίωσης, με ότι αυτό συνεπάγεται. Για ένα μικρό διάστημα ήταν απομονωμένος μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν έχει τίποτα, αλλά καταλαβαίνεται τι πέρασε αυτός ο άνθρωπος και η οικογένεια του” σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηαντωνίου, για να προσθέσει πως “στην αρχή έλεγαν για μερικούς μήνες, μετά για έναν χρόνο και βλέπουμε σήμερα να έχουν περάσει τρία χρόνια και η Σχολή γίνεται οριστικά Κέντρο Κράτησης. Υπάρχει συνωστισμός εκεί μέσα και φυσικά φόβος”. 

Ταυτόχρονα, ο ίδιος διευκρινίζει πως τόσο το προσωπικό όσο και η Διοίκηση καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να λειτουργεί αξιοπρεπώς το Κέντρο Κράτησης και να διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, αλλά εξηγεί πως πρέπει άμεσα να δοθεί λύση και να τεθεί ξανά σε λειτουργία η Αστυνομική Σχολή.      

“Με τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται επιτυγχάνεται ότι μπορεί να επιτευχθεί. Εμείς θα συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία και θα κάνουμε και νέα επιστολή προς τον Υπουργό εξηγώντας ξανά γιατί δεν πρέπει να λειτουργεί εκεί Κέντρο Κράτησης. 

“Ήρθαν κάποιοι συνάδελφοι αποσπασμένοι από την Αθήνα αλλά είναι γεγονός ότι ο αριθμός των Αστυνομικών που ενισχύουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μειωθεί. Υπάρχει φόβος ότι θα μειωθεί και άλλο ενώ παράλληλα βλέπουμε να αυξάνεται ο αριθμός των φιλοξενούμενων. Κάποια στιγμή οι μετανάστες ήταν κοντά στους 100 και τώρα βλέπουμε κάθε 15 περίπου ημέρες να έρχονται και καινούργιοι” καταλήγει ο ίδιος.