GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Αρωματικός» τουρισμός στα Άβδηρα – Ξεφόρτωσαν ολόκληρο νοικοκυριό πάνω στον δρόμο (+ΦΩΤΟ)

-Ακόμη μια εστία μόλυνσης λίγα μόλις μέτρα από την θάλασσα με πεταμένα σκουπίδια και μπάζα  -Ενώ υπάρχει ειδικός κάδος για ογκώδη απορρί...

-Ακόμη μια εστία μόλυνσης λίγα μόλις μέτρα από την θάλασσα με πεταμένα σκουπίδια και μπάζα 
-Ενώ υπάρχει ειδικός κάδος για ογκώδη απορρίμματα, ήταν άδειος και τα σκουπίδια στο έδαφος 

Ένα ολόκληρο νοικοκυριό φαίνεται πως ξεφόρτωσαν, άγνωστοι μέχρι στιγμής, επάνω στον δρόμο λίγα μόλις μέτρα από την παραλία των Αβδήρων, δημιουργώντας μια μεγάλη εστία μόλυνσης. 

Πρόκειται για σκουπίδια πάσης φύσεως και μπάζα, τα οποία εναπόθεσαν «ευσυνείδητοι» στην στροφή πριν την Σκάλα των Αβδήρων, από την περιοχή του Λιμανιού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μικρή χωματερή, που μόνο ως οικολογική βόμβα θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει. 

Καναπέδες, χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια, μπάζα, μπογιές, στρώματα, ακόμη και ζάντες αυτοκινήτου και λάστιχα και μαξιλάρια είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες σκουπίδια που συναντά κανείς κινούμενος στο επαρχιακό παραλιακό οδικό δίκτυο με κατεύθυνση τον παραθαλάσσιο οικισμό ή το Λιμάνι των Αβδήρων. Η εστία των απορριμμάτων μάλιστα γίνεται αισθητή από μακριά, όχι τόσο οπτικά, όσο λόγω της δυσωδίας που αναδύεται από αυτήν, και δη τις μεσημεριανές ώρες που το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο. 

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στην περιοχή που εντοπίζονται τα σκουπίδια, ήτοι πάνω στην στροφή και μόλις μερικά μέτρα από την ακτή, υπάρχει ειδικός κάδος για ογκώδη απορρίμματα ο οποίος ωστόσο είναι άδειος! 

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται κάτι αντίστοιχο στον κάμπο της Ξάνθης, όπου ως γνωστόν μπορεί κανείς να εντοπίσει ουκ ολίγες εστίες μόλυνσης και μικρές χωματερές, που ξεφυτρώνουν από το πουθενά και εγκυμονούν φυσικά κινδύνους για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. 

Πόσο μάλλον όταν αυτή η εικόνα χαρακτηρίζει την παραλιακή ζώνη της Ξάνθης που αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, πόλο έλξης δεκάδων τουριστών ενώ γίνονται προσπάθειες για την προσέλκυση και νέων επισκεπτών.