GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αρκούδα σε... κάδους απορριμμάτων στη Σμίνθη της Ξάνθης - Ψαχούλευε στα σκουπίδια με το μικρό της

-Πριν από μερικές ημέρες αρκούδα επιτέθηκε σε στάνη στην Ισαία και έφαγε 5  αιγοπρόβατα  Μια αρκούδα μαζί με το μικρό της εθεάθη στο χ...

-Πριν από μερικές ημέρες αρκούδα επιτέθηκε σε στάνη στην Ισαία και έφαγε 5  αιγοπρόβατα 

Μια αρκούδα μαζί με το μικρό της εθεάθη στο χωριό Σμίνθη της ορεινής Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αρκούδες εντοπίστηκαν σε κάδους απορριμμάτων πολύ κοντά στο χωριό, αναζητώντας προφανώς τροφή. 

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το εάν πρόκειται για την ίδια αρκούδα που πριν από μερικές ημέρες επιτέθηκε μέσα στη νύχτα σε στάνη στο χωριό Ισαία, κατασπαράζοντας συνολικά 5 αιγοπρόβατα και προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κτηνοτρόφους και τους κατοίκους της περιοχής. 

Όπως αναφέρει ο κ. Χρήστος Λιάρος, από το Δασαρχείο, "ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της καφέ αρκούδας είναι ότι συνηθίζει "μαθαίνει" εύκολα, π.χ. να τρέφεται από υπολείμματα διατροφής σε κάδους σκουπιδιών, είτε από κτηνοτροφικά ζώα προκαλώντας ζημιές".

Το Δασαρχείο της Ξάνθης πρόσφατα ζήτησε από την Περιφέρεια την ενεργοποίηση των σχετικών επιτροπών για την ορθότερη διαχείριση και επιβολή μέτρων, το αίτημα είναι όμως ακόμη σε εκκρεμότητα. 

"Συνιστούμε στους κατοίκους και κτηνοτρόφους της περιοχής να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση που διαπιστωθεί επικίνδυνη συμπεριφορά αρκούδας να ενημερώσει το Δασαρχείο Ξάνθης. Ένα αποτελεσματικό μέτρο προφύλαξης για τους κτηνοτρόφους είναι η χρήση ηλεκτροφόρων καλωδίων που κρατάει μακριά τις αρκούδες καθώς και η χρήση κατάλληλης ράτσας σκύλων(ελληνικός ποιμενικός ) για την προστασία των κοπαδιών τους" τονίζει ο ίδιος.