GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Δράμα η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων - "Μάχη για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας"

Την Πέμπτη, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, παρευρέθηκε στο θεματικό εργαστήρι με θέμα:«Η εμπειρία της Ένωσης Κυρ...

Την Πέμπτη, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, παρευρέθηκε στο θεματικό εργαστήρι με θέμα:«Η εμπειρία της Ένωσης Κυριών Δράμας στην προσέγγιση, υποστήριξη και ένταξη των γυναικών στην τοπική κοινωνία», στην Δράμα, στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΙΕΞΟΔΟΣ, το οποίο υλοποιεί η Ε.Κ.Δ. από το Νοέμβριο του 2013, μέσω της ΓΓΙΦ και του ΚΕΘΙ, και αφορά τη βοήθεια γυναικών με την συμβουλευτική που παρέχει. 

Η Γενική Γραμματέας παρουσίασε το Εθνικό πρόγραμμα για τη βία κατά των γυναικών καθώς και τις 62 δομές στήριξης που υπάρχουν πανελλαδικά (γραμμή SOS15900, συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες φιλοξενίας). 

Τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας της πολιτείας με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς και τις γυναικείες συλλογικότητες για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας. Κάλεσε τις Περιφέρειες και του Δήμους να στηρίξουν τις υπάρχουσες δομές και να τις εντάξουν στα προγράμματα δράσεων τους ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν. 

Επιπλέον, επεσήμανε την αναγκαιότητα για την άμεση σύσταση και λειτουργία των Περιφερειακών και Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας. Υπογράμμισε τον αναντικατάστατο ρόλο που έχει η παρέμβαση των ίδιων των γυναικών, του φεμινιστικού κινήματος, στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών τόσο για θέματα βίας όσο και για θέματα της ισότητας των φύλων. 

Επίσης, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο «Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας».