GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Τα βρήκαν» Τσίπρας, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες! Διαδοχικές συναντήσεις - Παρών και ο Παυλίδης

Τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ότι το μέτρο της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων της γενικής κυβέρνησης είναι έκτακτο και θα γίνει σύντομα...

Τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ότι το μέτρο της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων της γενικής κυβέρνησης είναι έκτακτο και θα γίνει σύντομα προαιρετικό φαίνεται ότι δέχτηκαν οι Περιφερειάρχες στη συνάντησή τους το μεσημέρι του Σαββάτου. Μεταξύ άλλων το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης ο οποίος μετά το πέρας της συνομιλίας του με τον κ. Τσίπρα ανέφερε πως βρέθηκε μια κοινή συνισταμένη, ώστε και η χώρα να βοηθηθεί και η διοικητική-οικονομική αυτοτέλεια των Περιφερειών να διαφυλαχθεί.

Ο πρόεδρος της 'Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Κων. Αγοραστός, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι οι περιφερειάρχες πήραν την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο για τα ταμειακά διεθέσιμα είναι έκτακτο και προσωρινό και συνεπώς σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει προαιρετικό, κατόπιν σχετικής τροπολογίας του νόμου.

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός τους μίλησε με ειλικρίνεια, και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για την εθνική προσπάθεια».

Θετικό κλίμα και με τους Δημάρχους!
«Στην συνάντηση την οποία είχαμε με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε άλλες μονομερείς ενέργειες, και ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τον διάλογο και μπορεί να στηρίξει την χώρα, όποτε και όσο χρειαστεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός ότι τα ζητήματα που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη, γρήγορα τις επόμενες δύο ημέρες, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση να μην δεσμεύονται μαζί με τα υπόλοιπα ποσά. Επίσης πολύ σύντομα θα υπάρξει η διαδικασία της προαιρετικότητας όσον αφορά τα χρήματα που θα δίδονται μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος» πρόσθεσε.