GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Ραβασάκια” από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων στα καταστήματα της Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη

-Ζητείται η απομάκρυνση πάσης φύσεως αυθαίρετων κατασκευών μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα -Ξεκίνησε ήδη μια επιχείρηση απομακρύνοντ...

-Ζητείται η απομάκρυνση πάσης φύσεως αυθαίρετων κατασκευών μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα
-Ξεκίνησε ήδη μια επιχείρηση απομακρύνοντας κατασκευές και ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα 

Την απομάκρυνση όλων των παρεμβάσεων στις οποίες έχουν προχωρήσει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τον Νόμο ζητά με έγγραφό της η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων. 

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Αγκόρτσας, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, πρόκειται για έγγραφο το οποίο απέστειλε πριν από μερικές ημέρες η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων σε όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων καφε-μπαρ και εστίασης, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και το οποίο έχει επικαλεστεί ο ίδιος και στο παρελθόν. 

Με το εν λόγω έγγραφο ζητείται η κατεδάφιση και η απομάκρυνση όλων των κατασκευών που δεν συνάδουν με τις συνθήκες περί προστασίας του παραδοσιακού οικισμού της Παλιάς Πόλης και την αισθητική του, ήτοι πέργκολες, τζαμαρίες, κατασκευές ξύλινες και σιδερένιες. 

“Αφορά τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Παλιά Πόλη και ζητείται η απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών. Ήδη υπάρχει μια επιχείρηση, η πρώτη, που ευθυγραμμίζεται με τον Νόμο και πρέπει να πούμε μπράβο στον επαγγελματία που συμμορφώθηκε αμέσως. Φυσικά όσοι δεν συμμορφωθούν να εισπράξουν και τα ανάλογα, ενώ υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο για να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες” ανέφερε ο κ. Αγκόρτσας, προσθέτοντας πως “θέλω να πιστεύω ότι πριν το καλοκαίρι θα δούμε μια αλλαγή στην Παλιά Πόλη και στον χώρο απέναντι από το Πανεπιστήμιο, πάντα προς το καλύτερο. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν εκεί κατασκευές καταστημάτων καθόλου όμορφες και πρέπει να απομακρυνθούν”. 

"Η περιοχή ήταν άβατο"
Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα έχουν δει τη φως της δημοσιότητας μετά και την απόφαση του Δήμου να προχωρήσει στην κατεδάφιση εξέδρας στην περιοχή της Παραλίας, η οποία είχε κατασκευαστεί αυθαίρετα, ο κ. Αγκόρτσας έκανε λόγο για “κατάλοιπα” προηγούμενων Δημοτικών Αρχών τα οποία πρέπει να ανατραπούν. “Υπήρχε ένα άβατο πιστεύω στην περιοχή, το οποίο ωστόσο σιγά, σιγά νομίζω ότι θα εξομαλυνθεί. Είναι κατάλοιπα προηγούμενων Δημοτικών Αρχών”. 

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος “όταν πήγαμε να ξηλώσουμε την εξέδρα βρήκαμε μέσα στο πάρκο εκεί τρία κιβώτια με 15 φιάλες υγραερίου που κάποιοι είχαν βάλει αυθαίρετα εκεί. Οι άνθρωποι με πολύ απλότητα μου απάντησαν ότι τόσα χρόνια είναι αυτό εδώ. Βρήκαμε και έναν επιχειρηματία που τραβούσε ρεύμα από κολώνα φωτισμού για το μαγαζί του” ενώ σχετικά με την υπόθεση των κομμένων δέντρων δήλωσε πως “απ' όσο γνωρίζω υπήρχαν εκεί δύο δέντρα, το ένα ξερό που ήταν επικίνδυνο και κόπηκε και το άλλο που αποκτήσει κλίση και κρίθηκε ότι έπρεπε να κοπεί. Το ζητούμενο για εμένα είναι το γεγονός πως όταν αφαιρέσαμε την εξέδρα βρήκαμε από κάτω τρεις κομμένους κορμούς δέντρων από πριν. Αυτό θα το ψάξει κανείς; πως είχαν κοπεί και πότε αυτά τα δέντρα”.