GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οργή Γ. Παυλίδη για τα ταμειακά - “Πρωτοφανής παραβίαση της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης”

-Έκανε λόγο για φαινόμενα πρωτόγνωρα και απαράδεκτα από πλευράς της Κυβέρνησης Ως μια πρωτοφανή παραβίαση της αυτοτέλειας των Οργανι...

-Έκανε λόγο για φαινόμενα πρωτόγνωρα και απαράδεκτα από πλευράς της Κυβέρνησης

Ως μια πρωτοφανή παραβίαση της αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Γιώργος Παυλίδης, την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τα ταμειακά αποθέματα που προώθησε μέσα σε μια νύχτα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. 

“Είναι τεράστιο το θέμα. Πρόκειται για μια πρωτοφανή παραβίαση της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης, η οποία μην ξεχνάτε πως προστατεύεται συνταγματικά. Μας ήρθε ένα τελεσίγραφο που λέει ότι τα αποθέματα μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να γίνει αυτό, ειδικά από μια κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί τόσα στους ΟΤΑ” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ Παυλίδης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, εξηγώντας πως “κανένα θεσμικό όργανο των Δήμων ή της Περιφέρειας δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κρατικές αποφάσεις. Είναι συνταγματικά απαράδεκτο και θα οδηγήσει σε πάγωμα όλων των ΟΤΑ. Κάπου θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν προφανώς αυτά τα χρήματα, αυτό είναι το πρώτο βήμα και περιμένουμε να δούμε πιο θα είναι το επόμενο”.

Ο ίδιος έκανε λόγο για φαινόμενα πρωτόγνωρα και απαράδεκτα ενώ σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση και μάλιστα άμεσα.