GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γ. Παυλίδης: “Ξύνουν και τους πάτους των ταμείων μας – Κεραυνός εν αιθρία η απόφαση για τα ταμειακά”

-Παραχώρησε εκτάκτως Συνέντευξη Τύπου ο κ. Γιώργος Παυλίδης για το θέμα των ταμειακών Ως κεραυνό εν αιθρία χαρακτήρισε ο Περιφερειάρ...

-Παραχώρησε εκτάκτως Συνέντευξη Τύπου ο κ. Γιώργος Παυλίδης για το θέμα των ταμειακών

Ως κεραυνό εν αιθρία χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης την απόφαση της Κυβέρνησης σχετικά με τα ταμειακά των ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια έκτακτης Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο ίδιος για το θέμα στην Κομοτηνή. 

“Ενώ περιμέναμε από την κυβέρνηση κάποιες οικονομικές ενισχύσεις αίφνης βρεθήκαμε μπροστά στο γεγονός να μας ξύνουν κυριολεκτικά και τους πάτους των ταμείων μας. Με αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν μιλάμε για απόληψη από τα ταμεία μας των χρημάτων που είναι αποθεματικά, μιλάμε για απόληψη του συνόλου των διαθέσιμων του θεσμού της Περιφέρειας και των φορέων που ανήκουν στον δημόσιο τομέα” σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος, με το ποσό των ταμειακών στην περίπτωση της ΠΑΜΘ να αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ, χρήματα που προορίζονται για έργα και λειτουργικές δαπάνες της Περιφέρειας. 

“Οι αντιρρήσεις μας σχετίζονται αρχικά με το ότι βάλλεται για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό ο θεσμός της Αυτοδιοίκηση συνολικά και αναφέρουμε και στον θεσμό του πρώτου βαθμού μέσω των Δήμων και του δευτέρου βαθμού μέσω της Περιφέρειας. Βάλλεται με τρόπο αντισυνταγματικό, που αποτελεί συνταγματική εκτροπή” πρόσθεσε ο κ. Παυλίδης, διευκρινίζοντας πως “έχουμε αντιρρήσεις και για το ότι δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος. Όταν πρόκειται να προσβληθεί ακόμη και ένα στοιχειώδες δικαίωμα κάποιου πολίτη, και εδώ προσβάλλονται οι δυνατότητες να επιβιώσει η Περιφέρειας μας, η κοινωνία μας, προβλέπεται από το Σύνταγμα η λεγόμενη ακρόαση. Η απόφαση αυτή έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία”. 

Μάλιστα ο κ. Παυλίδης σημείωσε πως με την πράξη της αυτή η Κυβέρνηση υποκαθιστά τον θεσμό του Περιφερειάρχη, του Περιφερειακού Συμβουλίου και όλων των θεσμικών οργάνων των ΟΤΑ. “Ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης είναι μια πολύχρονη κατάκτηση με αγώνες μέσα και έξω από την Ελλάδα. Είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε στην εθνική προσπάθεια αφού όμως προηγουμένους ακουστούμε” ανέφερε ο ίδιος.